Zabrana se odnosi na pružanje frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica upozorava privredna društva, druga pravna lica i preduzetnike kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluga takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, da im je Uredbom Vlade Republike zabranjen rad i da su dužni da se toga pridržavaju.

Ova zabrana se odnosi na pružanje frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela.

Vlada Republike Srbije donela je i odluku o ograničenju organizovanja igara na sreću kojom je zabranjen rad kladionica i drugih objekata ove vrste, a igre na sreću se mogu organizovati samo preko sredstava elektronske komunikacije kao što su internet, telefon, televizija, radio, SMS i bilo koji drugi oblik elektronske komunikacije.

Cilj ovih mera je da se još više smanji mogućnost kontakta u kome može doći do prenošenja korona virusa.

Gradski štab se zahvaljuje velikom broju građana koji se pridržavaju mera zaštite i sprečavanja kontakata i koji na taj način čuvaju sebe i druge.

Istovremeno, Gradski štab ukazuje na svoju i odlučnost svih državnih organa i organa lokalne samouprave da spreče i sankcionišu one koji se usvojenih mera ne pridržavaju, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica.

Gradonačelnik Tihomir Petković posetio užičku bolnicu i izjavio:

„Zdravstveni radnici – užički heroji ovog vremena“

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković prilikom posete užičkoj bolnici iskazao zahvalnost zdravstvenim radnicima koji rade u našem gradu – doktorima, medicinskim sestrama, laboranatima, zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje: „Oni su užički heroji ovog vremena, koji danonoćnim i celodnevnim radom doprinose očuvanju zdravlja Užičana i svih stanovnika Zlatiborskog okruga.“

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu Grada Užica.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -