Povodom 50 godina od legendarnog nastupa Bitlsa na krovu svoje izdavačke kuće „Apple“ u Londonu, Gradski kulturni centar organizuje projekciju dokumentarnog filma „Let it be“.

Projekcija je u petak 1. februara sa početkom od 21 sat u klubu Gradskog kulturnog centra, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane.

Iako je zamišljen kao televizijski dokumentarac, iz ovog projekta nastao je igrani film. Reč je o dokumentarnom ostvarenju reditelja Michael Lindsay-Hogga iz 1970. godine u kojem glume članovi same grupe. Film dokumentuje grupnu probu i snimanje pesama za njihov 12. studijski album pod nazivom „Let it be“ u januaru 1969. godine. Film uključuje nenajavljeni koncert na krovu izdavačke kuće, što će se kasnije ispostaviti kao njihov poslednji javni nastup.

Gradski kulturni centar i Salsa Užice, nakon kraće pauze pripremili su za sve ljubitelje plesa i igre veliku salsa žurku. Uz zvuke salse, bachate, mnogo zanimljivih kolektivnih animacija, pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže u subotu 2. februara sa početkom od 21h u klubu GKC- a. Za sve zainteresovane, ulaz je slobodan, navedeno je u informaciji GKC. www.gkcuzice.rs

- Advertisement -