Filip Baralić, ističe da ustnova na čijem je čelu odnedavno, ima veliki potencijal, da ima više planiranih projekata, te da se nada da će biti realizovani u naredne četiri godine. On će, kako je danas na konferenciji rekao, insistirati da GKC postane jezgro kulturnih dešavanja.

– To ćemo postići na taj način što ćemo promovisati likovne, dramske, programe kojima se neguje naše kulturno nasleđe, a dodatni akcenat će biti stavljen na edukativne sadržaje, kako bi posetioci mogli da se, možda i po prvi put, susretnu sa novim umetničkim praksama, koje će im posle otvoriti pogled ka novim idejama i novom stvaralaštvu.

Filip Baralić, novizabrani direktor užičkog GKC (Foto: N.T. Užicemedia)

Insistiraćemo na edukativnim sadržajima, panel diskusijama kroz podršku savremenoj umetnosti, – rekao je Baralić, napominjući da će sve resusre staviti na raspolaganje za relizaciju ideja koje će obogatiti kulturni život u Užicu za sve generacije.

Ideja je da GKC postane generator svih dešavanja u gradu, a vrata su otvorena za predloge sugrađana.

Pozivam sugrađane da nam predlože ideje, a mi ćemo se maksimalno potruditi da ih realizujemo. Potrudićemo se da obogatimo i unapredimo dosadašnje sadržaje, – kazao je Baralić, uz napomenu da će u narednom periodu nastojati da oforme ogranak Dečijeg kulturnog centra pod prokoviteljstvom GKC kroz koji bi se realizovali projekti i razni programi.

On je podsetio da se već krenulo u izradu plana za narednu godinu i da će nastojati da obogate sadržaj, da su otvoreni da kroz javne konkurse i pozive podrže stvaralaštvo u svim oblastima.

– Mi kao grad imamo veliki potencijal u mladim umetnicima što treba da iskoristimo i da sve te kreativne energije usmerimo i obogatmo kulturnu ponudu našeg grada, – dodao je novi direktor GKC.

Kada je reč o planovima, Baralić je naveo da se ne odustaje od velike sale i njene adaptacije, ali je i svestan da to zahteva značajna sredstva i nije precizno odgovorio kada bi to mogli da očekujemo.

Filip Baralić, novizabrani direktor užičkog GKC je po struci akademski vajar.

Projekciju filma History TV-a „Declassified: John Lennon“

Gradski kulturni centar organizuje projekciju dokumentarnog filma History TV-a „Declassified: John Lennon“, povodom godišnjice ubistva Džon Lenona, legendarnog muzičara i frontmena čuvenih Bitlsa.

Projekcija je na programu sutra, u sredu 8. decembra, od 18 časova u klubu GKC-a, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane, koji su u obavezi da se pridržavanje propisanih protivepidemijskih mera.

Trostruki koncert na kome će nastupiti Mišael Bob Vidaković i bendovi „Rakete“ i „Nikad spremni“ biće održan u petak, 10. decembra, u prostoru kluba Gradskog kulturnog centra.

Početak koncerta je u 17:30, a ulaznice po ceni od 100 dinara mogu se nabaviti u GKC.

Gradski kulturni centar (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -