10 C
Užice
subota, 8 maja, 2021
Naslovna Ključne reči EVROPSKA UNIJA

Ključna reč: EVROPSKA UNIJA

EVROPSKE OMLADINSKE KARTICE – EYCA I ZA KONAČIŠTE „GRAD“

Turistička organizacija Užice odobrava korisnicima popust od 10 odsto koje mogu ostvariti u konačištu "Grad" i u Potpećkoj pećini.

NOVI PAKET PODRŠKE EU VREDAN PREKO 86 MILIONA EVRA

Zvaničnici Evropske unije i Srbije potpisali su sporazum o dodeli paketa bespovratnih sredstava Srbiji vredan više od 86 miliona evra. Paket bespovratne pomoći ima za cilj pružanje podrške Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, konkretno za bezbednu pijaću vode, turizma i malih i srednjih preduzeća.

VAKCINE PROTIV KOVIDA-19 ZA ZAPADNI BALKAN

Evropska komisija i Austrija obezbeđuju vakcine protiv koronavirusa za zemlje Zapadnog Balkana, radi se o 651.000 doza vakcine, a prva isporuka planirana je za maj.

EU PRO Plus Novi program Evropske unije za lokalni razvoj

Evropska unija opredelila je 30 miliona evra za trogodišnji program, koji će svoj rad usmeriti na poboljšanje upravljanja teritorijalnim razvojem, podršku ekonomskom rastu, kao i na unapređenje socijalne infrastrukture i kohezije. Sredstva su namenjena za 99 jedinica lokalne samouprave u regionima Šumadije, zapadne Srbije i južne i istočne Srbije.

EVROPSKA UNIJA POMAŽE SRBIJI Stiglo preko milion maski, zaštitnih rukavica

Donacija Evropske unije Srbiji kroz Mehanizam civilne zaštite EU, stigla je u Beograd, sastoji se od zaštitne opreme, vredne 857.000 evra. Inače, Srbija je najveći korisnik rescEU-a u Evropi tokom krize izazvane kovidom - 19, jer je dobila ličnu zaštitnu opremu u vrednosti od 6,8 miliona evra.

Proglašeni pobednici konkursa „EVROPA I JA“

Publika i stručni žiri zajedno su izabrali pobednike konkursa "Evropa i ja" u okviru 11. izdanja Evropskog dnevnika. Srednjoškolce iz Srbije najviše je inspirisala tema zaštite životne sredine, čime su pokazali koliko su zainteresovani za zeleniju budućnost i zaštitu čistog vazduha i voda.

Evropska komisija predložila UVOĐENJE DIGITALNOG ZELENOG SERTIFIKATA

Evropska komisija predložila stvaranje digitalnog zelenog sertifikata kako bi se olakšalo bezbedno slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije kovida - 19.

DONACIJA EVROPSKE UNIJE U medicinskoj opremi vredna 2,5 miliona evra

U sklopu Mehanizma civilne zaštite EU, isporučena je donacija Evropske unije koja sadrži medicinsku zaštitnu opremu vrednu 2,5 miliona evra Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

PODRŠKA EVROPSKE UNIJE Civilnom sektoru u Srbiji 2,5 miliona evra

Evropska unija je ugovorila novu podršku za civilno društvo u Srbiji vrednu 2,5 miliona evra. Kako kaže Sem Fabrici, ambasador Evropske unije u Srbiji, "civilno društvo je srce svake demokratije i kao takvo blisko je i srcu Evropske unije". EU pomaže civilnom srpskom sektoru već dve decenije, do sada je ta podrška premašila 60 miliona evra.

EVROPSKA KOMISIJA 70 miliona evra za vakcine protiv Kovida – 19...

Evropska komisija usvojila je paket od 70 miliona evra u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) da pomogne finansiranju pristupa partnera sa Zapadnog Balkana vakcinama protiv Kovida 19 koje su nabavile zemlje članice EU.
- Advertisement -
1,052FanovaLajkuj
441PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE