Naslovna Ključne reči EVROPSKA UNIJA

Ključna reč: EVROPSKA UNIJA

ONI SU HEROJI Nagradni konkurs Delegacije Evropske unije

Naši prijatelji, komšije, sugrađani, koji pored svakodnevnih obaveza, oblače svoje herojsko odelo i kreću u akciju – po svim vremenskim uslovima razvoze jedini kuvani obrok staračkim domaćinstvima, spasavaju povređene životinje, pomažu ugroženima i jačaju nadu u solidarniji svet – zaslužuju da im i javno pokažemo zahvalnost koju osećamo.

KUPOVNA MOĆ Srbija među najsiromašnijima u Evropi

Od stanovnika Srbije veću kupovnu moć imaju i građani Crne Gore, koja nije članica EU, sa procentom od 61 odsto. Jedina zemlja EU sa kojom Srbija koliko toliko može da se meri, iako je slabije plasirana i od nje, jeste Bugarska sa 55 odsto, navodi ses u analizi Demostata. I kada je potrošnja po glavi stanovnika u pitanju ne stojimo baš najbolje.

MENTALNO ZDRAVLJE Kako da vidim osobu koja vredi?

Mentalno zdravlje i radionica iz serijala o mentalnom zdravlju,ovoga puta na temu: Kako da u ogledalu vidim osobu koja vredi? Organizator je EU info kutak, radionica se održava u Nišu, 2. februara od 17 časova, a vodiće je psihološkinja Milena Mitić Anđelković.

Srbija u sistemu EU digitalnog KOVID sertifikata

Srbija će od danas biti povezana sa sistemom digitalnog KOVID sertifikata Evropske unije (EU). Ovo će pojednostaviti proveru informacija o testiranju, oporavku ili vakcinaciji, a samim tim obezbediti i bezbedno putovanje. Osim toga, digitalni KOVID sertifikat EU biće prepoznatljiv na aplikacijama za verifikaciju u Srbiji.

EVROPSKE OMLADINSKE KARTICE – EYCA I ZA KONAČIŠTE „GRAD“

Turistička organizacija Užice odobrava korisnicima popust od 10 odsto koje mogu ostvariti u konačištu "Grad" i u Potpećkoj pećini.

NOVI PAKET PODRŠKE EU VREDAN PREKO 86 MILIONA EVRA

Zvaničnici Evropske unije i Srbije potpisali su sporazum o dodeli paketa bespovratnih sredstava Srbiji vredan više od 86 miliona evra. Paket bespovratne pomoći ima za cilj pružanje podrške Srbiji u oblasti zaštite životne sredine, konkretno za bezbednu pijaću vode, turizma i malih i srednjih preduzeća.

VAKCINE PROTIV KOVIDA-19 ZA ZAPADNI BALKAN

Evropska komisija i Austrija obezbeđuju vakcine protiv koronavirusa za zemlje Zapadnog Balkana, radi se o 651.000 doza vakcine, a prva isporuka planirana je za maj.

EU PRO Plus Novi program Evropske unije za lokalni razvoj

Evropska unija opredelila je 30 miliona evra za trogodišnji program, koji će svoj rad usmeriti na poboljšanje upravljanja teritorijalnim razvojem, podršku ekonomskom rastu, kao i na unapređenje socijalne infrastrukture i kohezije. Sredstva su namenjena za 99 jedinica lokalne samouprave u regionima Šumadije, zapadne Srbije i južne i istočne Srbije.

EVROPSKA UNIJA POMAŽE SRBIJI Stiglo preko milion maski, zaštitnih rukavica

Donacija Evropske unije Srbiji kroz Mehanizam civilne zaštite EU, stigla je u Beograd, sastoji se od zaštitne opreme, vredne 857.000 evra. Inače, Srbija je najveći korisnik rescEU-a u Evropi tokom krize izazvane kovidom - 19, jer je dobila ličnu zaštitnu opremu u vrednosti od 6,8 miliona evra.

Proglašeni pobednici konkursa „EVROPA I JA“

Publika i stručni žiri zajedno su izabrali pobednike konkursa "Evropa i ja" u okviru 11. izdanja Evropskog dnevnika. Srednjoškolce iz Srbije najviše je inspirisala tema zaštite životne sredine, čime su pokazali koliko su zainteresovani za zeleniju budućnost i zaštitu čistog vazduha i voda.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE