Savet za zaštitu životne sredine Grada Užica nedavno je raspisao konkurs a povodom Svetskog dana zaštite životne sredine dodeljene su i nagrade.

Prvo mesto na foto konkursu „Moje skriveno mesto u Klisuri“ osvojila je Marija Stanković, drugo Ana Đuričić i treće mesto Miloš Jakovljević.

Pobednnička fotografija Marije Stamenić

Đetinja me uvek inspiriše i i ispunjava me svaki odlazak u prirodu kao i ljubav prema fotografiji.Nagradu nisam očekivala, rekla je prvonagrađena Marija Stanković.

Dunja, Đenić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine

Dunja Đenić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine navela je da se osam autora  odazvalo na foto konkurs a 49 učenika poslalo je literarne radove.

– Konkursi su u cilju afirmacije i obeležavanje važnih datuma, aki i isticanja ekoloških problema i uticaja koliko mi kao pojedinci možemo da doprinesemo njihovom rešavanju. Važno je da se u što većem broju uključimo i pokušamo da minimiziramo te probleme- naglasila je Đenić.

Druga nagrada Ani Đurić

Na literarnom konkursu za učenike od petog do sedmog razreda na temu „Šapnula mi Đetinja tajnu iz Klisure“ prvo mesto osvojila je Mina Janković, OŠ “Nada Matić”, drugo Marta Todorović, OŠ „Aleksa Dejović“ i treće mesto Veljko Rajić, OŠ Stari grad.

Treća nagrada Milošu Jakovljeviću

Nagrađeni na konkursu dobili su knjige a prvonagrađeni i radove učenika Umetničke škole.

Nagrađeni na konkursu

Za izbor najboljih fotografija u žiriju bio je Radovan Baja Vujović, istaknuti užički fotograf, a Jelena Božović, novinarka RTS u žiriju za literarni konkurs.

- Advertisement -