Cilj je da kanjon Đetinje bude raj za planinare, bicikliste i pešake, a sve dosadašnje aktivnosti vode ka tome, rekao je u utorak između ostalog gradonačelnik Užica Tihomir Petković povodom završetka asfaltiranja 1,25 kilometara puta od Staparske banje do Radojičića. Ostaje još nepuna tri kilometra pa da ceo put, koji je pre dve godine prokopan uz pomoć grada Užica, bude asfaltiran i da se na taj način poveže gradska plaža, Staparska banja i Radojičića kula.

Izvođač radova na ovom delu puta bili su „Putevi Užice“, a sredstva je obezbedilo JP „Putevi Srbije“.

– Asfaltiranjem ovog puta i kada ostvarimo svoju zamisao, odnosno, kada kanjon Đetinje sa replikom naselja Staparske gradine bude dragulj u turističkoj ponudi grada, verujemo da će ovaj deo Stapara moći da se bavi turizmom,- izjavio je gradonačelnik Petković i zahvalio se svima koji su do sada ulagali u uređenje kanjona Đetinje, a to su osim grada Užica, javni sektor, donatori, JP „Putevi Srbije“. Računajući i gradsku plažu, u sve ove poslove u poslednje tri godine uloženo je oko 530.000 evra, od čega u samo uređenje šetališne staze, asfaltiranje i prateće sadržaje oko 400.000 evra.

Gradonačelnik Petković sa saradnicima i meštanima

– Posebno bih se zahvalio našim građanima koji su ovaj posao podržali, koji svakodnevno koriste ovu prelepu stazu u velikom broju, koji je čuvaju i koji su nam dali brojne korisne ideje koje smo i realizovali. Pozivam ih da je i dalje zajednički unapređujemo,- rekao je Petković.

- Advertisement -