Dino Bajrić iz Sarajeva pobednik je ovogodišnjih, jubilarnih, 30. skokova sa starog železničkog mosta u Užicu. Drugo mesto osvojio je Evald Krnić iz Tuzi, dok je treće mesto pripalo Danku Dangubiću iz Konjica.

Pobednik skokova u Užicu Dino Bajrić do sada je više puta učestovato na skokovima u Užicu, osvajao je niz prvih mesta na raznim takmmičenjima.

U Užice dolazim već 13 godine i ovde se osećam kao u Sarajevu jer su Užičani dobri domaćini. I ja sam organizator skokova u Srajevu i pozivam vas na tu manifestaciju jer je to događaj koji promoviše prirodne lepote i kultne lokacije kao ovaj ovde,- izjavio je Bajrić pri uručenju pehara i nagrade, napominjući da je za ovaj sport bitna fizička i psihička spremnost.

Pobednik ovogodišnjih skokova u Užicu, Sarajlija Dino Bajrić (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Po oceni Branka Bogićevića, predsednika stručnog žirija, ovogodišnji skokovi su dobro organizovani, da su takmičari bili dobro pripremljeni, a da su pobednika odlučile nijanse.

I pored toga što je najavljeno da će učestovati 30 takmičara u Užicu se danas takmičilo njih 17, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ovogodišnji učesnici takmičenja su iz Kragujevca, Zenice, Novog Sada, Konjica, Tuzi, Valjeva, Sarajeva i Užica.

Na takmičenju su učestvovala trojica Užičana Dragan Milanović, Ivan Despotović i Aleksandar Aleksić.

Posetioci su videli i seriju revijalnih skokova.

Manifestaciju je pratio veliki broj Užičana.

Skokovi u Đetinju sa starog mosta od 1993. godine

Takmičenje u Užicu se organizuje od 1993. godine i prvih nekoliko godina održavano je na Preobraženje, 19. avgusta, a potom su jedno vreme od 1997. skokovi održavani početkom avgusta, na Ilindan, a potom su pomereni na jul mesec.

Visina mosta od površine vode je 12 metara. Dubina reke je oko 4 metra. Pošto dubina vode nije prevelika u Užicu skakači praktikuju takozvane „letačke“ skokove u kojima se ne roni duboko.

Svojevremeno, nakon Drugog svetskog rata u Užicu, na reci Đetinji, plivanje je bilo popularno, postojao je plivački i vaterpolo klub.

Skokovi u Đetinju su ranijih godina bili dobro posećeni, pa se znalo okupiti i do pet hiljada ljubitelja skokova, pa organizatori i ove godine očekuju dobru posetu.

Više fotografija sa današnjeg takmičenja na FB stranici UžiceMedia.

Skokove je pratio veliki broj Užičana (Foto: N.T. UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom jula možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom jula možete pogledati OVDE.

- Advertisement -