Komunalna gradska služba „Bioktoša“ je odmah po uvođenju vanrednog stanja u Užicu i Sevojnu počela dezinfekciju javnog prostora i ulica gde se kreće najveći broj građana.

Dezinfekcija se vrši na osnovu plana koji je usvojio Gradski štab za vanredne situacije, a radi se dezinfekcionim sredstvima koje je preporučila Svetska zdravstvena organizacija.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je izjavio da se „vrši svakodnevna dezinfekcija kruga Opšte bolnice sa svim stazama, prostora oko Doma zdravlja i Centra za majku i dete, zatim prostora ispred Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta, ali i ispred kapela na Dovarju i Sarića Osoju. Dezinfekcija oko 20 centralnih ulica, Gradskog trga, Malog trga, platoa ispred Narodne biblioteke i Gradske kuće i Malog parka radi se na svaka dva do tri dana“.

U gradskoj opštini Sevojnu na svaka dva do tri dana dezinfikuje se sedam centralnih ulica kuda se najviše sugrađana kreće, kao i plato ispred ambulante.

Nadležni ističu da će ako bude bilo potrebe dezinfikovati veći broj javnih površina, ali i da se razmišnlja o dezinfekciji ispred većih marketa koje posećuje veliki broj Užičana, poput Prehrane, Lidla, Tempa kao i drugih površina za koje se ustanovilo da je dezinfekcija neophodna.

- Advertisement -