Na teritoriji opštine Čajetina intenzivno se radi na završetku započetih projekata na uređenju samog centra Zlatibora, na ozelenjavanju površina, postavljanju urbanog mobilijara na Kraljevom trgu i po obodnim ulicama, rekonstrukciji, ali i asfaltiranju ulica i puteva u Čajetini, na Zlatiboru, i okolnim mesnim zajednicima, među kojima su i današnji asfaltni radovi na ulici između pošte i ambulante na Zlatiboru, kao i postavljanje parking mesta na istoj lokaciji, koje je obišao Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Asfaltiranje ulice od Olimpa do Jezera (Foto: Opština Čajetina)

U samom centru Zlatibora završeno je i asfaltiranje ulice koja vodi od hotela “Olimp“ do restorana “Jezero“, a u toku su završni radovi na sportskom parku koji uključuju poslednje uređenje, ozelenjavanje, sadnju cveća i postavljanje klupa.

Osim izvođenja ovih infrastrukturnih radova, Opština Čajetina priprema budžet za 2021. godinu, odnosno on je već spreman i nalazi se na zvaničnom sajtu opštine, tako da svi zainteresovani građani mogu da daju svoje predloge i sugestije na taj budžet. Planirano je da sednica za usvajanje tog budžeta bude 10. decembra a prema prvim procenama budžet će biti otprilike na ovogodišnjem nivou, – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, prilikom obilaska radova u centru Zlatibora.

Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina (Foto: Iz arhive Užicemedia)

– Želim da naglasim da smo ove godine imali rebalans budžeta kojim su povećana planirana sredstva i on će se ostvariti u većem iznosu nego što smo planirali. Iskreno se nadam da će takva situacija biti i sledeće godine jer su planirane krupne investicije, od početka izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, rekonstrukcije fabrike vode u Ribnici, izgradnje rezervoara na Zlatiboru, izgradnje i rekonstrukcije puteva i ulica, nabavke i izgradnje fontane na samom jezeru. Nadam se da ćemo već na proleće ili do početka letnje turističke sezone završiti sve te radove i da će Zlatibor zasijati u jednom novom i lepšem svetlu, – zaključio je Đurić.

- Advertisement -