Na tribini će, između ostalog, biti govora o razlozima zbog kojih je Arno Gujon odlučio da živi u Srbiji i da svoj život posveti humanitarnom radu, pre svega srpskom stanovništvu na Kosmetu.

Koliko ga je pogodila zabrana ulaska na Kosmet i da li i dalje uprkos tome, uspeva da donira pomoć, o bombardovanju Srbije i kakvu sliku danas Francuzi imaju o nama, ali i o mnogim drugim temama.

Ovom tribinom će biti najavljen početak velike humanitarne akcije „Užice za Kosmet„, tokom koje će se drugu godinu zaredom prikupljati pomoć namenjena porodicama u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Tokom prošlogodišnje akcije „Užice za Kosmet“ članovi Unije studenata Užica, Unije užičkih srednjoškolaca, studenti Pedagoškog fakulteta, Visoke poslovno tehničke škole su prikupili i donirali ukupno 430 000 dinara, od čega je kupljena bela tehnika i kreveti za šest porodica u blizini Gračanice, ali je i snabdevena narodna kuhinja „Majka 9 Jugovića“ sa preko 1000 kg hrane. Pored toga preko 50 mladih ljudi iz našeg grada je posetilo Kosovo i Metohiju tokom trodnevnog putovanja.

Tribina na kojoj će gostovati Arno Gujon, je u  četvrtak, 7. marta, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta, u 19 časova.

- Advertisement -