Ovogodišnju manifestaciju ARLEMM otvara naš poznati muzičar. Nastup Stefana Milenković i orkestara Kamerata Akademika planiran je na ariljskom trgu, večeras, subota 17. jul, u pola devet.

Tokom proteklih godina postojanja ove kulturne manifestacije Arilje je bilo prestonica kulturnih dešavanja. Okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, uspelo se u izgradi prepoznatljivog i atraktivanog ambijenty za sve koji su želeli da u umetnosti i prirodi uživaju, navode organizatori, a ove godine niz edukativnih programa.

Prepoznati prave kulturne vrednosti

Organizatori navode da im je osnovni cilj da šire i podstiču muzičku kulturu u Srbiji, te da su dobar primer kako „muzika i umetnost mogu da naprave promene u svesti jednog društva i pozitivno deluju na ceo region. Pružanje mogućnosti deci i mladima za dalja usavršavanja, ali i pronalazak novih mladih talenata, kao i formiranje podsticajnog okruženja za razvoj ovog vida stvaralaštva čine osnov manifestacije. Kroz razvijanje muzičkih sposobnosti kod dece i mladih širom Srbije“, pa se trude da svima pruže šansu da se kroz umetnost iskažu i prepoznaju prave kulturne vrednosti.

Zapadna Srbije kulturni centar i prestonica kulture


Krenulo se sa idejom da manifestacija od Zapadne Srbije napravi kulturni centar i prestonicu kulture tokom letnjeg perioda. „Okupljajući najbolje umetnike i muzičare, teže da stanovništvu pruži mogućnost posete vrhunskim koncertima i na taj način, kod njih, izgradi svest o pravim kulturnim vrednostima.“


U najkraćem reč je omanifestaciji koja okuplja mlade, talentovane i kreativne ljude sa ciljem da im pruži šansu da svoja znanja unapređuju i međusobno razmenjuju, kroz zajednički rad i muziciranje.

Program ovogodišnje manifestacije:

Program ovogodišnje manifestacije, koji su učesnici planirani, kada nastupaju možete pogledati OVDE.

Manifestacija Arlemm: Sa jedne od ranijih manifestacija (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Do sada održano preko 150 koncerata

Do sada je tokom ARLEMM-a, u proteklih 12 godina, održano oko stotinu edukativnih radionica, 150 koncerata, preko pet hiljada individualnih časova nastave.

Manifestacija ARLEMM organizuje se ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Biblioteke i Opštine Arilje, SOKOJ-a i kompanija Extreme intimo i Telenor.

Manifestacija startovala na Cvetnom trgu u Beogradu

ARLEMM je najavljen u julu na Cvetnom trgu u Beogradu, a posetioci su mogli da vide izložbu fotografija od osnivanja manifestacije do danas.

Program ARLEMM-a traje do 1. avgusta 2021. godine.

Manifestacija Arlemm: Traje od 17. jula do 1. avgusta

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -