Užice je sinoć bilo u znaku mladosti, pesme i tradicionalne igre domaćina i njihovih gostiju. Pevalo se i igralo na gradskim ulicama od Narodnog muzeja do Trga partizana.

Ceremoniji svečanog otvaranja prethodio je defile učesnika, koji su u prisustvu velikog broja Užičana prošli centralnim gradskim ulicama u karnevalskoj povorci, praćeni orkestrima, gde su i izveli deo svog programa.

Na ovogodišnjem Festivalu učestvuje više od 1.300 učesnika i 25 ansambala iz 13 zemalja sveta, a traje do 19. avgusta. Osim Užica priliku da vide program imaće, kao i prethodnih godina, žitelji Zlatibora i Višegrada.

U Užice su stigla deca iz Kine, Ukrajine, Nemačke, Makedonije, Poljske, Bugarske, Slovenije, Slovačke, Republike Srpske, Srbije…

Programom su predviđeni koncerti svake večeri u Užicu, folklorne igraonice, edukativne tribine i zumba radionice, izložba narodne nošnje zemalja učesnica u Jokanovića kući, izložba „Decenija Liciderskog srca“ u Gradskom kulturnom centru.

Na ovoj manifestaciji je do sada učestovalo preko osam hiljada učesnika iz više zemalja sveta. Do sada je organizovanao više humanitarnih akcije, neke od njih predviđene su i za ovu godinu.

Organizatori Festivala „Licidersko srce“ su članovi Udruženja građana „Era“ iz Užica, uz pomoć Grada Užica, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije “Zlatibor”, i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije I Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.

- Advertisement -