Aleksandar Radišić, paraatletičar sa Zlatibora, osvojio je prvo mesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Puli, i postavio lični rekord od 31,23 metra u bacanju čunja u kategoriji F-51.

Aleksandar Radišić je nakon ovog uspeha ostvarenog na takmičenju u Hrvatskoj visoko plasiran i trenutno je prvi na Svetskoj rang listi. Ovakava hitac bio bi vredan olimpijske bronze.

Na takmičenju u Puli, učestvovalo je još takmičara iz naše zemlje, pa je drugo mesto osvojio reprezentativac Srbije, Filip Graovac, rezultatom 28,91, dok je treći bio Čeh Mihal Enge koji je čunj bacio 28,14m.

Na atletskom takmičenju u Hrvatskoj ove godine se okupio veliki broj takmičara, preko 120 iz regije, bivših jugoslaovenskih republika i Istočne Evrope.

Inače, ovo je bilo prvo takmičenje čajetinskog asa posle prvenstva Evrope u Poljskoj na kom je osvojio treće mesto i ostvario olimpijsku normu, ali zbog administrativne odluke Saveza nije putovao u Tokio, piše “Zlatiborpres”.

Paraolimpijac sa Zlatibora, Aleksandar Radišić, zaposlen je i uspešno se bavi fotografijom. Na prošlogodišnjem takmičenju bio je pobednik foto konkursa „Srbija bez barijera“, koji je povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, organizovala Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike rbije (Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom).

Na ovom takmičenju Radišićeva fotografija „Lukin i Sofijin prvi rođendan“ osvojila je prvu nagradu, a na svečanosti koja je tada upriličena u Palati Srbija nagrade i priznanja uručila je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Pored toga što se uspešno bavi atletikom Aleksandar Radišić je član paraolimpijskog tima Srbije, zaposlen je u Turističkoj organizaciji „Zlatibor“, predsednik je Udruženja „Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina“, pokretač i nosilac brojnih projekata. 

Sa dodele nagrade u martu prošle godine (Foto: Privatna arhiva)

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -