Obaveštenje (11.01.2019.)

Koncert “Zvezda Granda” koji je trebao da bude održan 13. januara u sklopu dočeka pravoslavne Nove godine pomeren je za 16. februar zbog tehničkih problema. Koncert će se održati na Kraljevom trgu sa početkom u 22 sata.

Međutim, posetioci Zlatibora neće biti uskraćeni za doček jer se u obližnjem selu Jablanici organizuje tradicionalni program koji će se održati kao što je i planirano. U porti crkve u 18 sati počinje večernje bogosluženje i paljenje ostatka badnjaka, od 18:30 najmađi posetioci će imati priliku da uživaju u predstavi glumaca Narodnog pozorišta iz Užica, kao i da se obraduju dodelom paketića koja sledi posle predstave.

Od 20 sati je predviđen bogat kulturno-umetnički program a od 21 i novogodišnja lutrija.

Svi koji se odluče da posete ovo zlatiborsko selo dočekaće
Srpsku Novu godinu uz novogodišnji vatromet, a moći će da se ugreju uz tople napitke kuvano vino, rakiju ili čaj i probaju neke od specijaliteta kao što su lovački gulaš i kuvani kupus, stoji u najnovijem obaveštenju Info centra Turističke organizacije Zlatibor.

Podsećamo, prema prvobitnoj najavi za doček Srpske Nove godine na Kraljevom trgu trebalo je da održe koncert Jelena Gerbec i Nebojša Vojvodić.

Kao i prethodnih godina u selu Jablanica biće organizovan tradicionalni doček pravoslavne Nove godine ispred crkve posvećene Pokrovu Presvete Bogorodice.


Program dočeka u selu Jablanica:

Program počinje u 18.00 sati Večernjom službom

– Paljenje Badnjaka ispred Crkve

– Podela poklona Božić Bate

– Kulturno-umetnički program (predstava za decu, recitali, pevački 
nastupi)

– Nastup trubača i frulaša

– Vatromet

Organizatori su Turističko udruženje Jablanica u saradnji sa TO Zlatibor, mesnom zajednicom Jablanica, Sportskim centrom Čajetina i opštinom Čajetina, navodi se u informaciji Info centra Turističke organizacije Zlatibor. www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -