Zbog bogate turističke ponude, mnoštva atrakcija i zabavnih sadržaja, prirodnih bogatstava i kulturno-istorijskih spomenika Zlatibor je godinama unazad stekao epitet najposećenije srpske planine. Pored uslova za odmor porodica, prirpeme sportista i ljubitelje aktivnog odmora, Zlatibor je prepoznat i kao destinacija sa odličnim uslovima za razvoj kongresnog turizma. Ovo potvrdjuje i činjenica da se krajem aprila na Zlatiboru održavaju dva velika kongresa.
U Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ 26. aprila otvorena je 7. Konferencija studenata Poljoprivrednog fakulteta „KONSPO 2018“ koja će trajati do nedelje 29. aprila. Konferencija koja okuplja preko 350 studenata, predstavnike državnih institucija, kompanije i udruženja iz oblasti poljoprivrede je najmasovniji skup studenata poljoprivrednih fakulteta. Ovakvo okupljanje je jedinstvena prilika za razmenu informacija o aktuelnostima, mogućnostima i inovacijama u poljoprivrednoj proizvodnjikao i afirmaciju kadrova u oblasti poljoprivrede. Prema rečima organizator aglavni cilj projekta je podizanje nivoa svesti o značaju i potencijalu poljoprivrede u Srbiji, kao i edukacija mladih o aktuelnostima i inovacijama u poljoprivredi.
Na Zlatiboru je, takođe 26. aprila otvoren još jedan veliki skup, Prvi Srpski kongres dečje endokrinologije, koji se održava u Specijalnoj bolnici “Čigota” i traje do 28. aprila. Kongres okuplja preko 120 eminentnih stručnjaka iz oblasti dečje endokrinologije iz Srbije, zemalja regiona, Grčke i Australije.Tokom tri dana koliko kongres traje, u deset predavanja obrađuju se teme iz oblasti gojaznosti, bolesti štitaste i nadbubrežne žlezde, dijabetesa, rasta i mnoge druge teme značajne za preventivu i lečenje dece. U okviru kongresa održava se i okrugli sto kompanije “NovoNordisk” sa međunarodnim učesnicima, navedeno je u informaciji Turističke organizacije „Zlatibor“.

- Advertisement -