Beograd je opisan kao „dinamična prestonica, koja leži na ušću Save u Dunav“. Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.
Turistima u Srbiji Si-En-En predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana pored reke, kao i zbog kule Gardoš.
„Srpska Atina“, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, Si-En-En opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg slobode, gradsku skupštinu i rimokatoličku Crkvu
imena Marijinog.
Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda „kao iz bajke“. Za primere ove arhitekture Si-En-En izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.
Za ljubitelje prirode, Si-En-En je istakao nacionalne parkove Kopaonik i Taru – Kopaonik

Tara

kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.
Fruška gora je predstavljena kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.
„Jedinstveni prirodni fenomen“ Đavolja varoš takođe se našao na listi interesantnih destinacija.
Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, opisan kao „ekscentrično etno-selo urađeno u stilu 19. veka“ i Šarganska osmica, „čudo inženjerstva iz 1925. godine“.
Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine.
Si-En-En preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirskog konaka.

- Advertisement -