Početak septembra obeležen je učešćem i predstavljanjem najposećenije srpske planine na prvom Festivalu dobre hrane i vina koji je organizovan u nedelju, 08. septembra na Sava promenadi u Beogradu.


Priča o dobrom vinu i tradicionalnim gastronomskim specijalitetima pravaje prilika da se Zlatibor, planina tradicije i pravih srpskih ukusa predstavi brojnim Beograđanima i strancima koji su bili posetioci festivala.
Festival je svečano otvorio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika grada Beograda, a tokom festivalskog dana program je bio upotpunjen kulinarskim radionicama, nastupom tamburaškog ansambala i koncertom Lene Kovačević.

Nastup Lene Kovačević


Da se interesovanje za turističku ponudu Zlatibora ne smanjuje ni na kraju letnje sezone govori velika posećenost štanda u toku festivala.


Pored posetilaca iz Beograda i okoline kojima je Zlatibor već dobro poznata i omiljena destinacija, sa ponudom „zlatne“ planine upoznali su se i brojni stranci koji su šetali savskom promenadom.


Pored Turističke organizacije posetiocima festivala svoje proizvode predstavili su i mlekara „Naša Zlatka“koja je dobila priznanje „Najbrend“ za inovativnost u proizvodnji tradicionalne srpske hrane i kompanija „Zlatiborac“ koja je nagrađena priznanjem „Najbrend“ u kategoriji hrane.

- Advertisement -