Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaje užičkih javnih i javno komunalnih preduzeća o njihovom radu u prošloj godini. Veće je izglasalo izveštaje „Niskogradnje“, „Stana“, „Velikog parka“, „Gradske toplane Užice“, „Aerodroma Ponikve“, „Užice razvoja“, „Dubokog“, „Vodovoda“ i „Bioktoša“.

Usvojen je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za ovu godinu. Programom je ukupno predviđeno 27 miliona dinara, i najviše para, 20,5 miliona izdvojeno je za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim u održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta (analiza zemljišta) 1,5 miliona, sa dva miliona dinara organska proizvodnja i sa pola miliona dinara uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede. Za podsticaje kod promotivnih aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju planirano je 2,5 miliona dinara.

Prihvaćena je preporuka Saveta za saobraćaj i donesena odluka o probnoj autobuskoj liniji 12 koja je na relaciji Autobuska stanica-Bioska-Kremna-Mokra Gora koja podrazumeva produžetak broja polazaka na ovoj relaciji.

- Advertisement -