Sa ciljem da se unapredi bezbednost građana i imovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Grad Užice, realizovali su projekat postavljanja sistema video nadzora na više lokacija u gradu. Postavljanje kamera omogućiće otkrivanje izvršilaca krivičnih dela i prekršaja, dokumentovanje dokaza u vezi sa njima i doprineti opštoj bezbednosti i bezbednosti saobraćaja.

Od 1. februara 2021. godine, na raskrsnici kod Prve osnovne škole kralja Petra drugog u Užicu biće u funkciji kamere opremljene sistemom za automatsku detekciju prekršaja, otkrivanje i dokumentovanje saobraćajnih prekršaja (primer – prolazak kroz crveno svetlo).

Gradske ulice u Užicu (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

 Kamere postavljene u Ulici Heroja Luna, na Zlatiborskom putu, registrovaće i dokumentovati prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine.  Svi prekršaji biće procesuirani u skladu sa Zakonom.

Apelujemo na građane da poštuju propise i na taj način doprinesu povećanju nivoa sveukupne bezbednosti u gradu Užicu, navedi se u informacij iz Grada Užica.

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati na linku UžiceMedia.

- Advertisement -