Izvršni odbor NUNS-a doneo je odluku da se vanredna Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održi u oktobru 2018. godine.

Na vanrednoj Skupštini biće razmatrana situacija povodom ostavki pojedinih članova organa Udruženja, kao i odnosi između NUNS-a i njegovih „ćerki firmi“ CINS-a i Medija centra.

Tačan datum i dnevni red vanredne Skupštine naknadno će definisati Izvršni odbor.

Sednici Izvršnog odbora prisustvovali su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, rukovodioci CINS-a i Medija centra, i nekadašnji predsednici NUNS-a.

Uprkos razlikama u diskusiji, u konstruktivnoj atmosferi zaključeno je da je potrebno organizovati vanrednu Skupštinu, navedeno je u saopštenju Izvršnog  odbora NUNS-a. 

Podsećamo, redovna Izborna skupština održana je krajem maja 2018. godine u Beogradu. Na Izbornoj skupštini NUNS-a, nakon isteka privremenog jednoipogodišnjeg mandata, Slaviša Lekić izabran je za predsednika NUNS-a u punom mandatu za naredne četiri godine. Izabrani su i članovi novog Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije, takođe na mandat od četiri godine.

- Advertisement -