Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 15. decembra sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će se sprovoditi u 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštio je MUP. Ovakvih akcija je već bilo na području Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je od početka godine iz saobraćaja isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Među njima više od 1.700 je upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Oprez u saobraćaju

Tokom vikenda u nekoliko gradova u Srbiji bio je upaljen ljubičasti alarm. To je peti i poslednji nivo zagađenosti vazduha. I saobraćaj je bio otežan, prosto, kako narod kaže „nije se video prst pred okom“.

Podaci agencije za zaštitu životne sredine (SEPA) kažu da je bio upaljen „crveni alarm“ na gotovo čitavoj teritoriji naše zemlje, pa je tako sa Suboticom, Borom i Zaječarom i Užice (što se često dešava) na spisku gradova u kojima je kvalitet vazduha ove gradove svrstao u četvrti stupanj zagađenosti.  

Podsećamo, da zbog radova na deonici puta od Užica prema Zlatiboru i dalje ima zastoja u saobraćaju.

- Advertisement -