Užički SSP se oglasio saopštenjem u vezi kupanja, uz ocenu da užička Plaža dočekala “novu kupališnu sezonu kao prostor pogođen elementarnom ili ratnom katastrofom”.

“Danas, leta 2024. godine, Plaža u Užicu dočekuje novu kupališnu sezonu kao prostor pogođen elementarnom ili ratnom katastrofom, voda je zbog izlivanja neregulisane feklane kanalizacije iz Turice i dalje upitnog kvaliteta“ izavio je Aleksandar Veselinović, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.

Veselinović je ocenio da Plaža danas izgleda kao scenografija za horor film dokaz je i devastiran mobilijar, beton koji je popucao u tolikoj meri da peškir nema gde da se stavi, česme su van upotrebe, drveće mahom posečeno.

“Jedino što je lokalna vlast uspela da uradi je da razljuti Užičane idejom da naplaćuje ulaznice za renoviran Dečiji bazen, koji je koštao 38 miliona evra, sa rekonstrukcijom dugom čak tri godine. To ni ne čudi jer SNS vlast ne zna šta je “javno dobro” jer svako koristi za lično bogaćenje. Srećom, zbog pritiska javnosti od ove ideje je vlast odustala” naveo je Veslinović.

“U međuvremenu je povećana i cena na jedinom gradskom bazenu na Carini, iza koje stoji ne samo ekonomska računica, nego i pokušaj da se smanje gužve, jer građani Grada Užica, kroz koji protiče reka i imaju Plažu, nemaju gde da se okupaju. Pa pitamo gradsku vlast do kada će na ovako sraman način tretirati građane Užica i zanemarivati najvredini gradski resurs i da li ih je bilo koliko sramota zbog stanja u kome je” zaključio je Veslinović, a preneo užički SSP u svom saopštenju.

Podsećamo, sezona kupanja na Dečijem bazenu na Gradskoj plaži počela je pre nekoliko dana, 19. juna. Na na kupalištu Đetinje bilo je zabranjeno kupanje zbog toga što je voda četvrte klase, pokazali su podaci Zavoda za javno zdravlje Užice.

A prema najnovijim informacijama, nakon uzorkovanja vode koje je obavio Zavod za javno zdravlje Užice, „voda reke Đetinje pripada vodotoku treće klase, odnosno, umerenog je ekološkog statusa i može se koristiti za kupanje“, saopštilo je Javno preduzeće „Veliki park“ koje gazduje ovim područjem.

A do kada videćemo!

Gradska plaža u Užicu (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društvaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -