Na početku obraćanja Užičanima, na 13 protestu „1 od 5 miliona“, Aleksandra Jerkov, poslanica Demokratske stranke (DS) je podsetila na skup u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića u Beogradu i upitala koliko sve to građane košta? Okupljeni građani su pozdravili njen govor skandiranjem „Odlazi, odlazi!“

„Naprednjaci danas čestitaju sami sebi, a zapravo treba ih pitati šta to oni danas slave? Da li slave podatak što je Srbija jedna od najsiromašnijih zemalja u regionu ili što su smanjili plate i penzije, a podigli sve poreze, namete, a hvale se nekakvim suficitom, i to onim što su oduzeli od građana?“, upitala je Jerkov.

Narodna poslanica Jerkov je podsetila da su na miting Aleksandra Vučića „Budućnost Srbije“ u Beograd „otišli i mnogi Užičani, primorani“.

Aleksandra Jerkov, poslanica DS, na protestu u Užicu

„Razlika između nas i njih je što smo mi slobodni i što ne pristajemo ni na kakve ucene, ni na pretnje, ni na zastrašivanja i zato će nas uvek biti više. Vi znate da je režim Aleksandra Vučića smislio niz uvreda za nas, a mi imamo samo jedan greh – hoćemo da im se suprotstavimo, jer mi smo slobodni građani. Ne odustajemo, borimo se za slobodu“, kazala je Aleksandra Jerkov, podsetivši da je SNS u Beograd doveo hiljade autobusa iz svih krajeva Srbije.

Jerkov je čestitala na hrabrosti Užičanima koji su transparentom „Jedan od pet miliona“ „ispratili“ pristalice SNS-a na miting podrške u Beograd, što ne odustaju od protesta i što svakog petka iskazuju nezadovoljstvo stanjem u zemlji.

Na protestu u Užicu je govorio i narodni poslanik Balša Božović, podsećajući da je u Užicu „mnogo više slobodnih građana nego u Beogradu“.

„Večeras su tamo neki Užičani, moji sugrađani. Oni su poniženi, naterani, ucenjeni i večeras smo ovde u Užicu i zbog njih, mi se borimo i za njih. Borimo se da ih u budućnosti niko više nikada ne natera da idu na ovakve mitinge“, kazao je Božović, ističući da predsednik Srbije „ništa dobro nije uradio za svoju zemlju“.

Božović je rekao da su pripremili predlog izmena izbornog zakona, pa ako bude usvojen opozicija će izaći na izbore, a „ako ih ne usvoje, nećemo izaći na izbore. Ali, onda moraju da znaju da ih tada nećemo smenjivati na izborima, nego na ulici i taj scenario sami su izabrali“, rekao je Božović.

Balša Božović, narodni poslanik DS

„Nećemo da spuštamo glavu pred tobom samo zato što ti želiš da budeš veliki vođa. Ne želimo ovakvu zemlju. Hoćemo slobodnu budućnost. Hoćemo slobodne i fer izbore. Raspiši slobodne izbore, a onda ćemo te potući do nogu,“- rekao je na protestu u Užicu Balša Božović, narodni poslanik DS.

Protestna šetnja kao i prilikom prošlog okupljanja građana protekla je mirno i bez incidenata.

Naredno okupljanje najverovatnije će biti održano narednog četvrtka (zbog Vaskrasa i predstojećih praznika) sa početkom u 20 časova. 

- Advertisement -