Opozicioni Savez za Srbiju napustio je današnje zasedanje u znak nezadovoljstva što nije stavljen na glasanje predlog odbornika DS-a Ivana Filipovića o usvajanju Deklaracije o slobodnim izborima i medijima i stavljanje na dnevni red.

Ivan Stanisavljević (SNS) izabran je na 31. sednici Gradske skupštine za novog zamenika gradonačelnika Užica

Na početku zasedanja prihvaćen je predlog opozicionog odbornika Dveri Dragana Babića da se u užičkoj Skupštini razgovara o građanskim protestima koji se četiri meseca održavaju u Užicu i događaju od 12. aprila kada su se odbornici vladajuće koalicije zaključali u skupštinsku salu zbog čuvanja institucije od nasilja i predlog je kao 42 tačka stavljena na dnevni red.

Predlog Vladana Virijevića iz Zdrave Srbije o povlačenju sa dnevnog reda 27. tačke koja se odnosi na postupak prenošenja vlasništva Aerodroma Ponikve na Vladu Srbije odbornička većina predvođena SNS-om na sednici nije prihvatćen.

Opozicioni odbornici napuštaju sednicu

Pored izveštaja o radu ustanova kulture u Užicu za prošlu godinu pred odbornicima se nalazi i pet izmena i dopuna skupštinskih odluka među kojima i one kojima se reguliše komunalno uređenje grada.

Jedna od tačaka odnosi se na maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru. Izveštaj budžetske inspekcije o kontroli trošenja novca u ustanovama skinut je sa dnevnog reda na predlog gradonačelnika Tihomira Petkovića.   

- Advertisement -