Na Zlatiboru na Kraljevom trgu biće održan „Trening dan“- trenerski tim „Aktivnija Srbija“, a programom manifestacije nakon otvaranja danas u 17 sati su obuhvaćene sledeće aktivnosti:

  • Saveti o ishrani nutricioniste Marije Prčić
  • Saveti o fizičkoj aktivnosti dr Vuk Stevanović
  • Trening u trajanju od 45 min
  • Poligon za decu tokom cele manifestacije
  • Nagradna igra Fit pass (1mesec treniranja besplatno)

Projekat „Aktivnija Srbija“ ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja, i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

U poslednih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65 odsto građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolscenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes.

Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u većem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj : „Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!“

Nakon treninga „Aktivnije Srbije“ na letnjoj pozornici Kraljevog trga sa početkom u 20.00 sati biće održan Festival narodne muzike.

Zbog vremenskih uslova i odrzavanja festivala narodne muzike početak program manifestacije „Trening dan“, pomera se jedan sat, pa je otvaranje manifestacije u 17:00 mesto ranije najavljenih 18:00 sati, danas, sreda, 1. avgust, na Kraljevom trgu, saopšteno je iz opštine Čajetina.

- Advertisement -