Obraćajući se prisutnima Tihomir Petković je rekao da smo i dalje u procesu reformi koje treba da doprinesu stvaranju povoljnijeg ambijenta za privredni razvoj, samim tim i novih investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Sve to je preduslov za potpunu konsolidaciju javnih finansija i boljitak za sve građane. Kao što verovatno znate, javne finansije su poslednjih godina stabilizovane, uložena su značajna sredstva u infrastrukturne projekte i sve to u velikoj meri menja sliku Srbije i otvara vrata za realizaciju novih poslovnih ideja i projekata,- rekao je užički gradonačelnik i dodao:

Činjenica je da ima onih koji smatraju da bi promene morale da budu brže, ali s obzirom da kod nas uvek ima otpora kada treba sprovesti reforme i nerazumevanja za vizije razvoja, ne smemo da se zadovoljimo postignutim, već da u godinama pred nama, zajednički radimo na uklanjanju svih prepreka za ubrzani razvoj privrede.Vrata Gradske kuće su za vas uvek otvorena, a prostora za saradnju u narednoj godini i u godinama pred nama itekako ima,- rekao je gradonačelnik Tihomir Petković čestitajući na današnjem tradicionalnom prijemu novogodišnje i božićne praznike privrednicima, predstavnicima Zlatiborskog upravnog okruga, Vojske Srbije, MUP-a, pravosuđa, školstva, javnih preduzeća i ustanova sa područja Grada Užica.


Tihomir Petković, gradonačelnik Užica

Ovom prilikom gradonačelnik Petković je istakao da se užička lokalna samouprava trudi da održava komunikaciju sa predstavnicima užičkih preduzeća i u okvirima svojih mogućnosti pomaže u rešavanju problema kako bi doprinela razvoju kompanija.

Raduju nas poslovni uspesi naših firmi poput „Prvog partizana“ koji je ove godine obeležio 90 godina rada, „Impol Sevala“, Valjaonice bakra i „Jedinstva“ kao i uspesi malih i srednjih preduzeća koja uspevaju da plasiraju svoje proizvode na domaćem i inostranom tržištu. Zahvaljujući njihovim poslovnim rezultatima, Užice spada u red razvijenih područja i ovaj grad raste i razvija se, rešava komunalne i infrastrukturne probleme, menja svoje lice u skladu sa zahtevima vremena u kojem živimo i potreba naših građana,- rekao je gradonačelnik Petković.

On je posebno ukazao na značaj početka izgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege kao i autoputa od Beograda do Sarajeva koji će proći preko teritorije grada Užica. Petković je zahvalio Vladi Republike Srbije koja će opredeliti oko 27 hektara zemljišta na Beloj Zemlji kao lokaciju za industrijsku zonu i nove investicije što je velika podrška za Užice, ali i za čitav užički kraj.

Gradonačelnik Tihomir Petković je izrazio nadu da će se zahvaljujući svim merama i aktivnostima koje preduzima lokalna samouprava mladi i uspešni ljudi vraćati u Užice gde će videti realne perspektive za život i profesionalnu afirmaciju.


Ana Lapčević, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga

Ana Lapčević direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, ovom prilikom predstavila je ovogodišnje dobitnike tradicionalnih nagrada Privredne komore Srbije iz Užica, „Prvi partizan“, „Jedinstvo“ i „Copper-Com“.

- Advertisement -