U toku su radovi na asfaltiranju Banovskog puta u Drežniku. Po rečima meštana ove mesne zajednice ovaj put je nekada bio glavna saobraćajnica i veza opština Nova Varoš, Čajetine, Užica i Požege. Izgradnjom modernih saobraćajnica ovaj put je postao manje frekventan, pa se poslednjih decenija nije ulagalo u njegovo održavanje.

Pri obilasku radova na deonici puta koja se graniči sa Opštinom Požega, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao: „Projekat rekonstrukcije Banovskog puta je projekat o kome se sa meštanima koji ovde žive priča već preko 20 godina. Grad Užice je u poslednjih nekoliko godina prešao sa reči na dela i započeo rekonstrukciju ove meštanima važne saobraćajnice. Protekle godine smo uradili 670 metara na samoj granici sa opštinom Požega, a danas završavamo i drugu deonicu dugu 1050 metara u nastavku. Odmah po završetku ove deonice koju gradi JKP „Niskogradnja“, radiće se još 430m asfalta, s tim što će izvođač radova na toj deonici biti firma „Transkop“.

„Vrednost prošlogodišnjih radova koje je Grad Užice u potpunosti finansirao iz budžeta, je oko 2,5 miliona dinara, a ukupna vrednost završenih radova na deonici Banovskog puta čije se asfaltiranje trenutno završava je oko 4,6 miliona dinara. Nakon završetka radova na deonici koju gradi „Transkop“ preostaje da se asfaltira još oko 600m kako bi Banovski put na teritoriji MZ Drežnik bio u potpunosti rekonstruisan“, rekao je Petković.

I druge mesne zajednice sa teritorije grada Užica, preko kojih takođe prelazi Banovski put, Skržuti i Ravni, izdvojile su sredstva u svom budžetu za rekonstrukciju ove saobraćajnice.

Ratko Daničić, meštanin sela Drežnik i predsednik režijskog odbora za izgradnju Banovskog puta je istakao da je rekonstrukcija na ovom putu koja je čekana nekoliko decenija veoma bitna za opstanak mladih na selu i rekao da će u velikoj meri olakšati život meštana Drežnika ali i susednih sela.

Foto: Informativna služba Grada Užica

- Advertisement -