Sajam automobila je najbolji način da se informišete o najnovijim tokovima u svetu automobilizma i budete u toku sa novostima na ovom polju. Kako se u Užicu, nažalost, ovaj događaj ne organizuje, ostaje nam da posećujemo sajmove u većim gradovima u našoj zemlji – Beogradu i Novom Sadu.

Čak i ukoliko ne planirate da kupite ganc novi auto na sajmu, pa čak možda ni da se ponovite polovnjakom u skorije vreme, važno je da ukoliko vas industrija zanima, budete redovni posetioci sajmova automobila.

U nastavku teksta otkrivamo vam zbog čega je to tako i zašto redovno treba posećivati sajmove automobila u Beogradu i Novom Sadu!

Sajam automobila pomoć za odluku pri kupovini auta

Kada odete i vidite ponudu, steknete uvid u performanse najnovijih automobila, kao i u druge važne odlike ponude kola, lakše ćete i doneti odluku o kupovini narednog četvorotočkaša i prelomiti – da li kupiti star ili nov, koji brend i kakav tip autobila.

Sajam vas opskrbi sa toliko inspiracije i informacija o automobilima, da je zaista izuzetno lako nakon njegovog posećivanja doneti odluku i napokon promeniti auto. Ko zna, možda vam već na sajmu dođe da pozovete agenciju otkup vozila koja nisu u voznom stanju u Novom Sadu, prodate stari auto i nabavite novi! Očekujte neočekivano!

Možda odabrati jedan od modela Forda (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Sajam pomaže da ostanete u toku sa trendovima

Na sajmu automobila ćete biti u potpunom toku sa najnovijim trendovima iz industrije automobilizma. U Beogradu i Novom Sadu uvek prvi stižu najnoviji modeli, ali i prezentacije različitih svetskih inovacija na polju auto delova, električnih automobila i drugih rešenja vezanih za unapređenje celokupne industrije.

Sajmovi pomažu da ostanete u toku i krećete se u krugovima ljudi koji poznaju automobile. Na kraju krajeva, možda vam praćenje industrije automobila postane i novi hobi? U tom slučaju, sajmovi su obavezna stanica na koju treba da stignete svake godine!

Na sajmovima ćete steći najboilji uvid u cene četvorotočkaša

Ovde ćete najbolje zapaziti kako se kreću cene automobila, naročito najnovijih. Čak i da ne želite da kupite nov auto, moći ćete relevantnije da uporedite cene polovnjaka i drugih automobila na tržištu i uporedite je sa ponudom.

Na primer, ako vidite da je izašao najnoviji Reno, i da je od sada dostupan i kod nas, možete da očekujete da cene starijih, polovnih modela istog brenda treba da se smanje. Ovo će vam takođe biti od koristi ukoliko ste u potrazi za novim kolima.

Sajam automobila: Zabavićete se

Sajmovi su pre svega zabavni! Osim toga, ništa tako dobro ne razbija monotoniju svakodnevice od događaja koji se organizuju jednom godišnje. Naročito ukoliko od posete sajma napravite tradiciju sa prijateljima i od toga organizujete onih “nekoliko dana – samo za vas”.

Pre sajma prošetajte po gradu, a posle obavezno sedite na piće i prokomentarišite najnoviju ponudu i podelite mišljenja o organizaciji sajma, kao i o automobilima koje ste tamo videli. Ovako ćete od sajma napraviti mnogo više od razgledanja automobila – razlog za druženje i zabavu!

Fića stara više decenija, nema ih više na sajmovima, ali su uvek interesantne (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Otkrićete retke primerke koje možda nikada ne biste videli

Sajmovi automobila nisu samo za kupce automobila – entuzijasti posećuju da dožive vozila koja možda nikada ranije nisu videli, van stranica časopisa ili video igrice.

Egzotični automobili iz Lamborghinija, Bugattija ili Koenigsegg-a se retko prikazuju u Beogradu i Novom Sadu, ali možda ćete imati sreće i pred vama ugledati ovakav auto. Očekujte da vidite ultra-luksuzne modele kao što su Rolls-Roice i Bentlei. Iako neće mnogo posetilaca kupovati ekstremna vozila, ovi vrhunski automobili izazivaju interesovanje i veliko uzbuđenje kada se pojave na sajmu.

Pa, ne propustite priliku da ih vidite!

Šta treba da znate pre nego što se uputite na sajam automobila?

Odabir prave izložbe automobila za vas zavisi od toga šta tražite. Osim sajmova, postoje i izložbe, promocije i mnoge druge vrste događaja posvećenih ovoj industriji. Ako ste zainteresovani za automobile, možete provesti dosta vremena samo istraživajući događaje i saznajući više o njima.

Bez obzira na to koju vrstu događaja prisustvujete, bilo da se radi o takmičenju, sajmu autokluba ili vožnji sa ljubiteljima istog brenda, automobilska zajednica je izuzetno gostoprimiva prema kolegama ljubiteljima automobila i može biti odličan izvor za saznanje više o određenim automobilimq ili šta se dešava u lokalnoj automobilskoj zajednici.

Sajmovi automobila su tako živahan, organski deo zajednice automobila, da ćete se sigurno osetiti kao da ste dobrodošli. Ako znate da ste zainteresovani za automobile, to je odličan način da provedete vreme sa njima. Pripremite svoj odlazak do Beograda ili Novog Sada na vreme i obezbedite sve što vam je potrebno da u sajmu istinski uživate.

Preporučujemo da na sajam odete sa prijateljem koji je jednako zainteresovan za automobile, kako biste ovo iskustvo mogli da podelite sa nekim i zaista iskoristite maksimum od posete sajmu.

Naslovna fotografija: Sa sajma automobila (Foto: Pixabay)

Ovo su uobičajeni auti na užičkim ulicama, a na sajmovima možete videti in modele (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja i juna možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -