U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II ove godine nastavu će pohađati 1267 učenika, pa su tokom leta vršeni radovi na rekonstrukciji. Renovirane su učionice, toaleti, za krečenje je izdvojeno 700.000 dinara, obezbeđeno je 1,2 miliona dinara za izradu projekta fiskulturne sale i dogradnju škole.

Učionice spremne za septembar (Foto: Grad Užice)

– Okrečeno je 3200 m2 zidova, ishoblovani su i prelakirani podovi u četiri učionice u površini oko 200 m2, a urađena je i rekonstrukcija mokrih čvorova, koji su bili višegodišnji problem škole. Grad ima u planu da se oduži velikom dobrotvoru Iliji Narandžiću zahvaljujući čijem testamentu je ova škola prvi put podignuta 1884. godine, – rekao je novinarima Nikola Bacetić, direktor škole i dodao da je formiran radni tim koji će se u narednom periodu baviti time.

U proteklih par godina bilo je više radova u školama na teritoriji grada, a ta tendencija će biti nastavljena i ubuduće, najavio je zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić.

Nemanja Nešić, zamenik gradonacelnika (Foto: Grad Užice)

– Ovom rekonstrukcijom, za koju je Grad izdvojio dva miliona dinara, rešen je dugogodišnji problem, jer učenici nisu imali zatvoren sistem prilaska toaletima. Nastavićemo da ulažemo u poboljšanje uslova za nastavu u užičkim osnovnim školama, – rekao je Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

 

– Grad je obezbedio 1,2 miliona dinara čime će se finansirati izrada projekta za izgradnju fiskulturne sale u dvorištu Prve osnovne škole, zatim za rekonstrukciju, odnosno dogradnju objekta škole kojim će škola dobiti osam novih učionica, – izjavio je Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj, uz napomenu da će projektna dokumentacija biti kompletirana do kraja godine, kako bi se apliciralo za sredstva kod raznih fondova, pošto je projektovana vrednost radova 80 miliona dinara.

- Advertisement -