Učesnici Regionalnog susreta pisaca predavanja će imati tokom redovnih časova književnosti u Užičkoj gimnaziji, a uveče će od 20 časova, na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice, javno čitati svoje tekstove i razgovarati sa publikom.

Učesnici festivala su: Ivan Ivanji, književnik i prevodilac, Jasminka Petrović, književnica i novinarka, Dejan Ilić, izdavač, pisac i esejista iz Beograda, Petar Matović, pesnik i esejista iz Požege.

Gosti književnog festivalla su: Nenad Veličković, književnik i univerzitetski profesor iz Sarajeva, Ružica Marjanović, profesorka književnosti u Užičkoj gimnaziji, Tanja Stupar Trifunović, književnica iz Banja Luke, Predrag Stojadinović, programer, vloger i promoter nauke i logike iz Nemačke, Ivica Prtenjača, književnik iz Zagreba, Sofija Kordić, književnica i novinarka koja stiže iz Praga, književnici Tea Tulić iz Rijeke, Kruno Lokotar iz Zagreba i Jasna Šamić koja dolazi iz Pariza, Đorđe Balmazović , član grupe Škart, doputovaće iz Ljubljane i Bob Živković ilustrator iz Beograda.

Danas, prvog dana festivala, u Gradskoj galeriji u 18 časova je izložba Boba Živkovića, a u 19,30 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice, Reflektor teatar izvešće predstavu „Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi“, u režiji i dramaturgiji Milene Bogavac.

- Advertisement -