Rapsodija dobrih ukusa – Besplatne degustacije najfinijih balkanskih proizvoda: vina, zlatiborske pršute, vojvođanske kobasice, sirevi, džemovi, kolači i sladoled…  

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, koji se održava u subotu, 24. septembra na beogradskom keju Sava Promenada (plato iza Geozavoda), okupiće više od 100 proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona. Učesnici će svoje prozvode predstaviti na Sajmu hrane i vina, koji je centralni događaj Festivala. 

Good Food & Wine Festival – Rapsodija dobrih ukusa

Na ovoj jedinstvenoj izlagačkoj manifestaciji na reci, kroz promocije i degustacije prozvoda iz svih krajeva naše zemlje i regiona, Beograđani, kao i gosti našeg grada i turisti, imaće priliku da potpuno besplatno probaju najfinije balkanske proizvode: od vina, preko zlatiborskihpršuta, vojvođanskih kobasica, sireva, džemova, voda i napitaka, do kolača i sladoleda. 

Posetioci će moći i da provedu lepo popodne i veče na najatraktivnijoj beogradskoj lokaciji uz obilje zabavnih sadržaja na bini, edukativnih radionica, nagradnu tombolu i 10.000 poklona koje su pripremili organizatori i izlagači.  

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje dobre hrane i vina. 

Sa jednog od ranijih sajmova (Foto: Good Food & Wine Festival)

„Karneval Srbija“

Sajmu Good Food & Wine Festival prethodi i „Karneval Srbija“ koji se održava u sredu, 21. septembra,  u Knez Mihajlovoj ulici, kao i niz pratećih aktivnosti.  

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac prestižnog priznanja „Zvezde Beograda“, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini koju je podržao Grad Beograd.   

O Festivalu 

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.  

Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.  

Program Good Food & Wine Festivala: 

Ponedeljak, 19. septembar, 12:00 časova – Konferencija za novinare 

Sreda, 21. septembar,  12:00 časova–  Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije… 

Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23:00 časova  – Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada  

Svečano otvaranje u 15:00 časova; Dodela plaketa izlagačima;  Tombola;  Kulturno-umetnički program 

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 011 3622407 ili na email: spektarcentar@gmail.com

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -