Prema instrukcijama Privredne komore Srbije u vezi sa radom maloprodajnih objekata od 15. do 20. aprila 2020. godine:

Ograničavanje radnog vremena sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja može se vršiti po sledećem principu:

  • Sreda 15. april i četvrtak 16. 04. od 07.00  do 16.00 časova.
  • Petak 17. april: za građane starije od 65 godina od 04.00 do 07.00, a za ostale građane od 08.00 do 16.00 časova.
  • Subota 18. april, nedelja 19. april i ponedeljak 20. april neradni dani.
  • Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Ova preporuka stupa na snagu odmah.

Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača, u skladu sa Obaveštenjem objavljenim na internet prezentaciji Vlade R. Srbije 21. marta 2020. godine.

Apel Gradskog  štaba za vanredne situacije

Zbog predstojećih Vaskršnjih praznika i trajanja zabrane kretanja, očekivano je da će veći broj građana imati potrebu da poseti banke, pošte i obavi snabdevanje u prodavnicama, što znači da se mogu očekivati gužve pred prodajnim i drugim objektima u gradu.

Gradski štab za vanredne situacije ukazuje da se epidemija korona virusa nalazi u svom maksimumu i da je od posebnog značaja ovih i narednih dana,  da se građani pridržavaju propisanih mera.

Zato apelujemo na sve Užičane da budu odgovorni i da poštuju propisano rastojanje prilikom čekanja u redu, kao i u prodajnom i svakom drugom objektu. Podsećamo da je u takvim situacijama obavezno nositi masku, a po mogućstvu i zaštitne rukavice.

Sa željom da praznik provedete u miru i radosti, još jednom apelujemo da pokažemo maksimalnu odgovornost prema sebi i našim bližnjima u danima pred nama, navodi Gradski štab za vanredne situacije.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -