Načelnik Zlatiborskog upravnog okruga Boban Perišić i predstavnik kineske provincije Hubei Ma Huming potpisali su u Užicu memoradum o saradnji u oblasti ekonomije uz zainteresovanost obe strane da se saradnja odvija i na planu kulture i sporta.

Prema rečima načelnika Zlatiborskog okruga Bobana Perišića kineska strana posebno interesovanje iskazala je za saradnju u oblasti informacionih tehnologija.

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog okruga

– Hubei je centralna kineska provincija poznata po visoko razvijenoj preradi proizvoda, industriji pamuka, automobilskoj industriji i IT sektoru. U njoj živi 57 miliona stanovnika sa bruto-društvenim proizvodom od 311 milijardi dolara godišnje – opisao je Perišić provinciju koja je jedna od najrazvijenijih u Kini


Ma Huming, iz kineske provincije Hubei

Ma Huming je rekao da je zemlja iz koje dolazi zainteresovana za saradnju sa inostranstvom na novom putu svile. U Srbiji već prisutne firme iz provincije Hubei koje grade auto-puteve i izgradile su i jedan most, dodao je visoki gost.

– Potpisan je memorandum o saradnji sa Zlatiborskim okrugom i on će trajati narednih par godina. Jedna stara kineska izreka kaže da dobar početak jeste zapravo pola dobrog posla – rekao je Huming i izrazio nadu će obe strane u budućnosti sarađivati sve više.

- Advertisement -