– Danas sam ovde, da za dvadeset godina moje dete ne bi bilo na ovakvim protestima, i ovde sam jer želim da ostanem u Srbiji. Ovo je Srbija u kojoj može i mora da bude drugačije! – rekao je Mladen Stanić uz podsećanje da je na istom mestu bio pred vadeset godina na ramenima svoga oca prilikom smenjivanja režima sličnog aktuelnom.

On je dodao da su Užičani dobili na kružnom toku i statuu Velike Srbije… a Užice nikad manje, Užice nikad nezadovoljnije i zatvorenije i upitao da li nam je od erskoh humora ostalo samo mnogo umora dajući potvrdan odgovor.

Večeras smo ovde mi, narkomani i strani plaćenici, ponegde se provuče i da smo kreteni, kako bismo pokazali da mi, baš ovakvi, sa ili bez obzira na to kakvima nas vidi naš predsednik, predstavljamo razum ove zemlje, kritičku misao, odvažnost i sigurnost da stvari treba menjati! Mladost ide iz ovog grada jer prilika gotovo da nema! Ako niste dete funkcionera ili ako niste član vladajuće stranke ne pomažu vam puno znanje i kvalifikacije. Naprotiv, nema danas puno tolerancije za osvešćene.

Mladen Stanić

Za mlade se kaže da su apatični, da ih ne interesuje politika i da nemaju osećaj odgovornosti. Mogu reći da tu ima malo istine. Sasvim malo. Jer ti mladi u svom kratkom životu gotovo da nisu okusili stabilne političke prilike, nisu mogli da planiraju svoj život pouzdano, nailazili su na zabrane i osporavanja. Mnogo mladih nije imalo mogućnost nikada da napusti zemlju,  mnogo mladih je svojim radom zaslužilo mnogo, a ništa nije dobilo…

Zato ne treba da nas čudi što danas svi uče nemački i svoju budućnost vide dalje odavde. Ipak, mnogo je nas koji verujemo u promenu i želimo da ona što pre dođe! Mnogo je nas koji možemo da uz svoje prijatelje stvaramo bolje vreme za sebe, pošteno i dostojanstveno, svojim radom. Budući profesori, inženjeri, pekari, bravari, lekari, frizeri, ekonomsiti, izađite i pokažite da nas ima više i da znamo da promene dolaze!- rekao je Stanić.

Zoran Filipović

Novinar Srđan Škoro kritikovao je aktuelnu vlast oličenu u Aleksandru Vučiću, jer kako je naveo dok pominje povećanu zaposlenost, nezaposleni se sve više primiču kontejnerima i to onima gde žive pripadnici vladajuće većine i kada patetično konstatuje da će raspisati izbore zbog odlučnosti da od Srbije napravi normalnu zemlju obavešteni znaju da pravih izbora dok je on na sceni više nikad neće biti.

Srbija je bankrotirala u svakom smislu ekonomskom, moralnom, istorijskom, geografskom, demografskom…Ne zna se da li smo više osiromašili materijalno ili duhom. Naprednjaci bukvalno uništavaju sve. Lažne diplome i partijske knjižice su za njih jedno merilo vrednosti. Napunili su svoje džepove do vrha i više ne znaju šta će s parama. Lokalne kabadahije po uzoru  na svog šefa sprovode svakodnevno  nasilje i uteruju strah građanima. Ovaj narod to više  ne može da trpi i zato šetamo  i tražimo pravdu na ulici, jer su institucije sve do jedne zgažene – poručio Srđan Škoro čije su obraćanje građani prekidali uzvicima odobravanja.

Užice je bilo prva slobodna teritorija u tada okupiranoj Evropi i želim vam da se prvi oslobodite naprednjačke pošasti – rekao je Škoro.

Posle održanog skupe ispred Gradske kuće građani su se uputili u protestnu šetnju koja je završena mirno. Naredna okupljanja u Užicu zakazana su za sedam dana sa početkom u 19 časova.

- Advertisement -