Tokom sajma u Bugarskoj Zlatiborci promovišu kompletnu turističku ponudu i dešavanja u toku godine, atrakcije, gastronomiju našeg kraja, aktivni odmor u prirodi, turističke i kulturno umetničke manifestacije. U zimskom periodu prednjači turistički ski centar Tornik sa skijaškom infrastrukturom kao važan potencijal koji izaziva oduševljenje kod svih posetilaca.

U maju prošle godine Turistička organizacija Zlatibor je organizovala studijsko putovanje za predstavnike medija i turoperatora iz Bugarske. Predstavnici medija iz Bugarske su tokom 
trodnevne posete Zlatiboru imali priliku da se uvere zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji.

Za goste i posetioce sajma su pripremljene različite atrakcije, kulturni sadržaji, degustacije, tombole i ekskluzivni predlozi od strane 350 turističkih kompanija iz celog sveta. Interesovanje predstavnika turističke privrede naše zemlje za predstavljanje na ovom sajmu je značajno, s obzirom na činjenicu da se sve više gostiju iz Bugarske odlučuje za dolazak u Srbiju. Po broju dolazaka turista sa određenog tržišta, Bugarska je poslednjih godina među vodećim inostranim tržištima.

Sa sajma turizma u Sofiji

36. Međunarodni Sajam turizma u Sofiji, koji  traje do 16. februara, otvorila je ministarka turizma Bugarske Nikolina Angelkova.

– Nakon Sofije, očekuje nas najveći sajam u regionu – Međunarodni Sajam turizma u Beogradu, od 21-24. februara 2019. godine, – navedeno je u informaciji iz Turističke organizacije Zlatibor.

www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -