6.6 C
Užice
четвртак, април 25, 2024
Naslovna Ključne reči OPŠTINA POŽEGA

Ključna reč: OPŠTINA POŽEGA

OSUMNJIČENA ŽENA Za ubistvo supruga kod Požege

Policija u Požegi uhapsila ženu, zbog sumnje da je izvršila ubistvo supruga, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

VELIKA JEŽEVICA Memorijalni koncert trubača

Na Preobraženje, u subotu, 19. avgusta, je 7. Memorijalni koncert trubačkih orkestara „Svetozar Lazović Gongo“ u Velikoj Ježevici, u znak sećanja na ovu trubačku legendu. Gondo je nosilac brojnih priznanja a prijatelji i poštovaoci su mu 2016. godine podigli spomenik kod Doma kulture u rodnoj Velikoj Ježevici.

FILMOVI INTERAKCIJE Na temu „Odliv mozgova“

Počelo snimanje dokumentarnih filmova na 18. Kampu Interakcija na temu „Odliv mozgova" Studenti su nakon uvodne radionice oti[li na snimanje u Čačak, Užice i Požegu.

NEVREME Šteta u Drežniku, Rogama, Arilju, Krivoj Reci…

Grad je pričinio značajnu štetu u užičkom kraju. Stradali su stambeni objekti, automobili, usevi... U Srbiji su usled nevremena stadale tri osobe. U kratkom periodu tri puta smo bili na udaru jakog nevremena praćenog olujom i pljuskovima.

ISTRAŽIVANJE Položaj i potrebe mladih

U okviru istraživanja o stanju omladinske politike i potrebama mladih iz Užica i Požege, Udruženje „Narodni parlament“ je 18. i 19. maja 2023. godine organizovalo fokus grupe, čiji su učesnici bili mladi iz ovih gradova. Projekat je inicijativa "European Youth Together“ u okviru programa Erasmus+ za period 2021-2027. godine.

IZLOŽBA u Požegi „I sve smo mi to izgradili, liko!“

Nakon Pančeva, Kragujevca i Beograda, Umetnički kolektiv Mladost u šezdesetim (Mu60) iz Požege, napokon izlaže u i u svom mestu, ali van institucija kulture.

FECI 2022 Edukativni program za srednjoškolce

Filmski edukativni centar Interakcija (FECI) organizuje se od 2011. godine, do sada ga pohađalo 120 polaznika, a ove godine priliku će imati još 15 mladih iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga, onih koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film. Organizator Nezavisni filmski centar "Filmart".

BIBLIOTEKE „Sa knjigom, utabanim stazama…“

U narednih nekoliko meseci u seraijalu tekstova govorićemo o bliotečkoj delatnosti u lokalnoj sredini, kao značajnom vidu obrazovanja, razvoja kulture, uz poseban segment i osvrt na školske biblioteke koje okupljaju mlade. Istorija užičke Biblioteke počinje 1856. godine kada je osnovano Užičko čitalište, koje je imalo oko 100 članova, sa književnim fondom od 200 knjiga i svim dnevnim listovima tadašnje Kneževine Srbije.

FESTIVAL INTERAKCIJA 2022 Dodela nagrada

Svečano zatvaranje, večeras u Požegi, uz projekciju filmova snimljenih tokom Kampa Interakcija 2022, i dodela nagrada najboljim dokumentarnim filmovima.

MAJSKA ZARADA U Užicu niža od srpskog proseka

Prosečna majska zarada u Srbiji i dalje najbolja u beogradskim opštinama i premašuje 120.000 dinara, u Užicu nešto preko 68.000 dinara. Na začelju lestive Arilje, Sjenica i Prijepolje. Neto zarade su povećane 13,3 odsto nominalno i za 3,8 odsto realno.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE