Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić je obišao Potpećku  pećinu, koju je zvanično otvorio za posetioce. Ministarstvo turizma izdvojilo pet miliona dinara za rekonstrukciju. Užička lokalana samouprava sa Turističkom organizacijom Užica je obezbedila tri miliona dinara, za projekat, radove na rasveti sa elektroinstalacijom u glavnom hodniku i dvoranama, postavljen je novi mobilijar, suvenirnica, infotable i nova putna signalizacija, putokazi.

Ministar Ljajić je izjavio da im je namera da Užice pozicioniraju kao važan turistički centar.

Da bismo to postigli moramo da obogatimo turističku ponudu Užica, da više ne govorimo o potencijalima koje Užice ima, već da te potencijale stavimo u funkciju i ekonomskog i turističkog razvoja ovog grada. Ovaj projekat jeste korak u tom pravcu, jer je Potpećka pećina svojevrsna turistička atrakcija, ali se mora više raditi u marketinškom i propagandnom smislu, – rekao je ministar Ljajić u Užicu, naglašavajući da Ministarstv o turizma promoviše udruživanje turističkih organizacija gradova i opština Srbije, te da podržava projekat rekonstrukcije užičkog Starog grada kao i projekte vezane za njegovu okolinu i da će podržati i izgradnju pešačkog mosta od državnog puta do ovog lokaliteta.

U Potpećkoj pećini (Foto: Grad Užice)

Po rečima užičkog gradonačelnika Tihomira Petkovića ministar Ljajić i resorno ministarstvo dosta pomažu razvoj turizma u užičkom kraju.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u poslednje tri godine uložilo preko 600. 000 evra u razvoj turizma užičkog kraja. Urađeno je dosta toga u dečijem odmaralištu na Zlatiboru, na Spomen kompleksu Kadinjača, uloženo je u Konačište Grad, Potpećku pećinu, zatim i u projekte koje realizuje Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, -izjavio je Petković.

Podsetimo, prošle godine je Potpećku pećinu posetilo oko osam hiljada turista.

- Advertisement -