Zbog radova na magistralnom putu od Užica prema Zlatiboru na dva mesta su zastoji, zbog radova na održavanju i rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila u zoni radova, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavilaje da tokom aprila počinju radovi kod Lučana, na deonici auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege.

Mihajlović je rekla je da će ove godine biti završena tri auto-puta i započeti izgradnja tri nova auto-puta.

Pre leta i letnje turističke sezone imaćemo završena tri auto-puta, i to na južnom i istočnom kraku Koridora 10, kao i 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11 od Obrenovca do Preljine. Takođe, do kraja godine biće završena i deonica od Surčina do Obrenovca, pa ćemo imati ukupno 120 kilometara auto-puta od Surčina do Čačka,- rekla je Mihajlovićeva gostujući gostujući na TV Prva.

Radovi na putu Užice-Zlatibor

Mihajlović je rekla da je u junu planiran početak radova na prvoj deonici auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina. Ove godine, po rečima Mihajlovićeve, kreću i radovi na izgradnji Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, objavljeno je na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Advertisement -