NUNS je uputio poziv novinarima da se uključe u raspravu o nacrtu Medijske strategije, koja se ovih dana održava u nekoliko gradova Srbije.

– Kao sto već verovatno znate, počela je javna rasprava po gradovima u vezi sa Nacrtom nove medijske strategije. Naše udruženje je aktivno učestvovalo u ovom procesu od samog početka, što kroz rad na alternativnom dokumentu sa kolegama iz Koalicije medijskih i noinarskih udruženja što kroz rad u radnoj grupi za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u RS.

Stavovi našeg udruženja diskutovani su sa vama na prethodne dve skupštine, ali bilo je mogućnosti i da se uključite i date svoje predloge kroz online debatu. U narednih nekoliko dana smo još u prilici da aktivno učestvujemo u javnim debatama i online pošaljemo naše predloge i komentare, te vas pozivamo da se u što većem broju uključite u ovaj proces i svi zajedno doprinesemo boljim uslovima rada u našoj profesiji.

Prva javna rasprava održana je u Novom Sadu, a sledeće tri rasprave su u Nišu, Čačku i Beogradu.

Niš – petak, 22. februar, u 12 sati, sala Grada

Čačak – ponedeljak, 25. februar, u 12 sati, Centar za stručno usavršavanje Čačak

Beograd – sreda, 27. februar, u 12 sati, Klub poslanika

Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji traje do 01. marta 2019. godine.

Na sledećem linku možete naći i kompletan dokument Nacrta nove strategije https://www.srbija.gov.rs/specijal/362240.

Primedbe, predlozi i sugestije u vezi sa Nacrtom strategije dostavljaju se do 01. marta 2019. godine Kabinetu predsednika Vlade na e-mail: medijska.strategija@gov.rs ili poštom na adresu: Nemanjina 11, 11000 Beograd, sa naznakom „Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji“.

Pored prisustva na javnim raspravama bilo bi dobro da i pisanim putem uložimo sve primedbe na Nacrt strategije. U obzir treba uzeti i anekse Nacrta i ukoliko se ne slažete sa tim rešenjima, važno je da to takođe ostane u pisanom tragu. Ukoliko vam je potrebna pomoć, tu smo za vas, – navodi Sekretarijat NUNS – a.

- Advertisement -