Svečanom otvaranju sajma prisustvovao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je nakon ceremonije sa državnim sekretarom za turizam Miroslavom Kneževićem posetio štand Zlatibora.

Prvog dana sajma veliki broj posetilaca imao je priliku da se upozna sa ponudom Zlatibora za predstojeću prolećnu i letnju sezonu, a nastup na sajmu je sjajna prilika da se najave i noviteti koji očekuju sve goste „zlatne planine“. Najpoznatija vazdušna banja Srbije prethodne godine dobila je prvi hotel sa pet zvezdica, a u 2019. godine goste Zlatibora očekuje još jedan novi hotel, hotel „Buket“, čije otvaranje je najavljeno upravo na ovogodišnjem sajmu.

Štand Turističke organizacije Zlatibor na Međunarodnom sajmu u Beogradu

Na beogradskom sajmu posetioci imaju priliku da se informišu o aktuelnim cenama, ponudama za predstojeće leto i svim aktivnostima koji će im biti na raspolaganju tokom boravka na planini. Najveća atrakcija na štandu Zlatibora svakako je virtuelni kutak, gde svi zaljubljenici u Zlatibor, uz pomoć najnovije tehnologije mogu uživati u pejzažima Zlatibora, vožnji gondolom, šetnji kroz Stopića pećinu i drugim najlepšim lokalitetima planine.

Virtuelna vožnja gondolom

Prvog sajamskog dana vladalo je veliko interesovanje za Zlatibor i od strane turističkih agencija i turoperatora, a za informacije i novosti sa Zlatibora bili su zainteresovani i brojni predstavnici medija.Zlatiborski hotelijeri i agencije koji se ove godine predstavljaju na sajmu tuirzma pripremili su svoje ponude, sajamske popuste i specijalne pogodnosti, a stalnim i potencijalnim gostima svoju ponudu predstavlja i Dino park, kao jedna od najvećih atrakcija ove planine.

Svi zainteresovani posetioci imaće priliku da posete štand Zlatibora, informišu se i upoznaju sa ponudom ove planine sve do nedelje, kada će ovogodišnji sajam turizma biti zatvoren.

Štand Zlatibora nalazi se u hali 4 beogradskog sajma, u okviru štanda TO Regije Zapadna Srbija. www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -