Pored planinarskog kluba „Tornik“  kao domaćina, u akciji su učestvovali i članovi planinarskog društva „Bukulja“ iz Aranđelovca, Planinarsko- sportskog društvo „Patrija“ iz Bosanske Gradiške, PSD „Kopaonik“ iz Beograda, zatim članovi PD „Rujno“ iz Užica i PD „Aleksandar Džavović“ iz Čajetine. U akciji je učestvovalo ukupno 45 planinara.

Staza je bila kružna u dužini od 14 km i sa 550 m uspona, uredno je obeležena. Ova staza spada u lakše staze, a ubrojena je u jednu od 20 planinarskih staza u okviru Parka prirode Zlatibor.

Start staze bio je kod planinarskog doma „Tornik“ na Kobiljoj glavi. Planinari su obišli vrhove Kobilja glava (1178 mnv), Crni vrh (1198 mnv) i Džamija (1176 mnv). Pored ovih vrhova i prelepe prirode koja se može videti celom dužinom staze još jedna zanimljivost na stazi je i stara šumarska kuća u Čavlovcu, gde su učesnici pravili pauzu za doručak. Na trasi su i dva izvora vode za piće.

Planinari „Tornika“ sa gostima u akciji na Čalovcu (Foto: PD „Tornik)PK „Tornik“ okuplja ljubitelje planina i prirode u cilju pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života, a sledeća akcija je u nedelju, 14. februara Jokina ćuprija – venac Čigote.

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u februaru u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati na linku UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -