Akcija koja je na početku subotnjeg pazarnog dana sprovedena na ulazu u užički pijac izazvala je vidno interesovanje Užičana i organizovana je u cilju podizanja ekološke svesti sugrađana i u okviru proslave petogodišnjice rada gradskog odbora u ovom sastavu.

Predsednica Izvršnog odbora SDPS-a i gradska većnica za zaštitu životne sredine Dunja Đenić rekla je da je užičkim socijaldemokratama važno kako njihovi sugrađani žive s obzirom na socijalne kriterijume, ali i u kakvoj životnoj sredini obitavaju i kakvog su zdravstvenog stanja.

Akcija na ulazu u užički pijac
Dunja Đenić, predsednica IO SDPS

– Zbog toga smo se odlučili za akciju besplatne podele cegera i promociju smanjenja upotrebe plastičnih kesa,- dodala je Đenić koja je podsetila da se na nivou Republike sprovodi akcija upravo u cilju smanjenja upotrebe plastičnih kesa uz naglasak na štetnost upotrebe i proizvodnje ovih kesa po životnu sredinu.

Veliki trgovinski laci već su počeli njihovu naplatu u iznosu od dva dinara kako bi se smanjilo njihovo korišćenje, dodala je Đenić izražavajući zadovoljstvo reakcijama sugrađana i količinom cegera koje su za kratko vreme podelili sugrađanima ujedno najavljujući da će SDPS ponoviti ovu akciju.

- Advertisement -