Auto-put koji će povezati Beograd i Čačak praktično je gotov i biće pušten u saobraćaj početkom juna, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na deonici dugoj 103 km od Obrenovca do Preljine u toku su završeni radovi i prvi automobil će proći njome već za dva meseca.

Na delu Koridora 11 od Obrenovca do Čačka ostali su da se obave još samo sitni, završni radovi, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Auto-put dug 103 km koji će praktično spojiti Beograd i Čačak, biće otvoren za saobraćaj u prvim danima juna. Tačnije, u junu ćemo pustiti u saobraćaj novih 63 km puta od Obrenovca do Ljiga, jer je deonica od Ljiga do Preljine od 40 km već otvorena u oktobru 2016. godine. Iz pravca Beograda na ovaj auto-put ulaziće se preko novog obrenovačkog puta, na petlji kod Bariča, odnosno preciznije kod sela Mislođin. Odatle će se do Preljine, novim, modernim auto-putem, stizati za samo sat vremena, – kažu u Ministarstvu saobraćaja i navode koji su još radovi na ovom delu autoputa u toku.

Trenutno se privode kraju poslednji radovi na spornoj deonici Ub-Lajkovac i oprema se tunel Brančić na delu od Lajkovca do Ljiga. Sve ostalo je gotovo. Osim toga, u toku je izgradnja deonice Surčin-Obrenovac duge 17 km i ona će biti puštena u saobraćaj do kraja godine čime ćemo umesto 103, imati 120 km povezanog auto-puta.

Danas su počeli radovi na izgradnji raskrsnice za mesto Brančić u zoni petlje „Ljig“.

U toku izvođenja radova na snazi će biti privremeni režim sa dvosmernim odvijanjem saobraćaja.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Radovi će trajati do 24. aprila 2019. godine, saopštili su Putevi Srbije.

- Advertisement -