Jutros u 07:00 časova zatvorena je deonica auto-puta Ljig-Preljina, kako bi se taj put spojio s novoizgrađenom deonicom do Obrenovca.

Ovaj deo Koridora 11, koji je otvoren za saobraćaj u novembru 2016. godine, biće zatvoren do 18. avgusta, pa je saobraćaj  preusmeren na Ibarsku magistralu narednih deset dana.  

Onima koji koriste ovaj pravac u dane vikenda će biti potrebno veliko strpljenje, jer se očekuju gužve, pošto se održava Sabor trubača u Guči, ali se očekuje i smena turista koji putuju ka Crnoj Gori.

Dodatni problem je što za Ibarsku magistralu ne postoji alternativni pravac, pa su čekanja u kolonama neminovna, tako da vozačima preostaje da budu oprezni i strpljivi.

Kako su najavili iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, jedini deo Koridora 11 koji je do sada i pušten u saobraćaj biće zatvoren u sedam sati ujutru, a svi kamioni, autobusi i automobili biće preusmereni na Ibarsku magistralu.

U „Putevima“ navode da je urađen projekat saobraćajne signalizacije, koja će vozače na vreme obavestiti o izmenama. Nakon povezivanja deonica, u saobraćaju će biti ukupno 103 kilometra punog profila od Obrenovca do Čačka, što bi turistima koji letuju na Jadranu trebalo znatno da olakša i ubrza putovanje.

Nepune tri godine od otvaranja deonice Ljig – Preljina popustio je jedan potporni zid. Na sajtu „Puteva Srbije“ objavljena je informacija da će se do početka septembra izvoditi radovi na njegovoj sanaciji.

- Advertisement -