Tamara Skrozza obavestila je članove Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije da podnosi „neopozivu ostavku na članstvo u Izvršnom odboru“.

U skladu sa Statutom NUNS-a, član 61, i Poslovnikom o radu Izvršnog odbora, član 8, novi član Izvršnog odbora je Nenad Kovačević, novinar dnevnog lista Danas, iz Užica, koji je u izbornom postupku na Skupštini NUNS-a, održanoj 26. maja 2018, po broju glasova bio 11. na listi kandidata za izbor članova Izvršnog odbora.

Izvršni odbor NUNS-a zahvaljuje Tamari Skrozza na doprinosu upravi Udruženja i prihvata Tamarinu ponudu da na nju može „računati za svaku vrstu pomoći“.

Nenad Kovačević, novinar Danasa iz Užica

Istovremeno, povodom raznih spekulacija pa i vesti o razlozima ostavke Tamare Skrozza, ukazujemo da je netačno da je NUNS učestvovao u radu Koordinacionog tela za saradnju medija sa Vladom Srbije. To „telo“ ni u kakvom sličnom formatu ne postoji, pa tako NUNS nije mogao da uzme učešća u njegovom radu niti „pristane“ da Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Republike bude članica Koordinacionog tela za saradnju medija. Predsednik NUNS-a, zajedno sa predstavnicima ostalih medijskih udruženja i asocijacija, jeste učestvovao na sastanku sa Anom Brnabić, kom je prisustvovala i savetnica predsednika Republike, ali NUNS nikad nije bio niti jeste u poziciji da odlučuje ko će učestvovati na skupovima koje organizuje Vlada Srbije.

Demantujemo i tvrdnje da su na sednici Izvršnog odbora NUNS-a „dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića“ zbog teksta objavljenog na portalu Cenzolovka o pozajmici koju je Medija centar dobio od kompanije Dragana Đilasa. O tekstu se na sednici IO raspravljalo, ali ne na način na koji je to predstavljeno: dva od 11 članova Izvršnog odbora imali su o tom tekstu negativan stav!

Za Izvršni odbor NUNS-a

Slaviša Lekić, predsednik

- Advertisement -