Ministarsto zdravlja nastavlja sa ulaganjima u opremu koja je neophodna za ortopediju, angio salu, oftamologiju, anesteziologiju Opšte bolnice Užice. Za ovu godinu opredeljeno je 85 miliona dinara, a prošle godine uloženo je 66 miliona tako da ukupan iznos sredstva do sada iznosi preko 150 miliona dinara.

Raspisaćemo tender za nabavku opreme za ortopediju, popravku angio sale… Održavanje skenera uz redovan servis i popravke biće u roku od 7-10 dana i za to je izdvojeno oko 6,5 miliona dinara,- istakao je dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra.

Do kraja godine užička bolnica trebalo bi da dobije novi skener i magnetnu rezonacu, a takođe skener i bolnica u Prijepolju. Uskoro će dobiti i nove ultrazvučne aparate iz donacija, a sledi i nastavak započetih aktivnosti na uređenju i klimatizaciji.

Dr Jelena Raković Radivojević, direktorka užičke bolnice i dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice

Ministarstvo zdravlja je prepoznalo Zdravstveni centar odnosno Opštu bolnicu kao centralnu koja u narednom periodu treba da odgovori na dobijena materijalna sredstva. Dva osnovna prioriteta su skidanje listi čekanja i zato su opredeljena sredstva ka ortopediji, oftamologiji kao i za informacioni sistem,- naglasila je dr Jelena Raković Radivojević, direktorka Opte bolnice Užice.

Ministarstvo zdravlja naložilo je da se u užičkoj bolnici u ovoj godini uradi 630 ortopedskih operacija ugradnje implantata i 300 operacija katarakte. Trenutno na listi čekanja je 735 pacijenata za operaciju kolena, 178 kukova i 212 pacijenata za operaciju katarakte.

Usvajanjem novog zakona iz oblasti zdravstva Užice će formirati Zavod za transfuziju koji će biti zaseban od Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice.

- Advertisement -