Predstava Lavirint, Kulturnog centra Akademija, je kao i uvek forme „deca za decu“. Ovogodišnji tekst Lavirinta rađen je po motivima istoimenog filma uz songove Dejvid Bouvija. Predstava je edukativnog karaktera i kroz šarenolike i upečatljive likove, kostime, muziku i scenografiju bavi se temom suočavanja sa sopstvenim strahovima i samospoznajom kao „alata“.

Predstava je na programu Gradskog kulturnog centra večeras, u četvrtak, 31. maja, u 19 sati. Cena karte za ovu predstavu je 150 dinara.

Drama Žanka u ponedeljak u Bajinoj Bašti

Drama Miodraga Ilića Ž A N K A, gostuje u Bajinoj Bašti naredne nedelje. Premijerno izvedena u novembru mesecu 2017. godine, dramu o našoj čuvenoj glumici Žanki Stokić imaće prilike da vidi i publika u Bajinoj Bašti 4. juna u 20 sati u sali Zepter hotela Drina, u organizaciji Opere i teatra Madlenianum, hotela Drina i Ustanove kulture Bajina Bašta.

Naša čuvena glumica, Žanka Stokić, koja intrigira i 70 godina posle smrti, ljubimica publike pamti se po svojim čuvenim pozorišnim ostvarenjima, ali i po životnoj priči obeleženoj tragičnim nerazumevanjem vlasti koja se u Srbiji ustoličila 1944. godine. Kamerna predstava po drami Žanka, Miodraga Ilića, u režiji Milice Kralj, sa maestralnom Jelicom Sretenović u naslovnoj ulozi, odaje počast Žanki Stokić koja je celo svoje biće posvetila humanoj misiji teatra. Cene karata su 300 dinara.

Reditelj Milica Kralj; scenograf i kostimograf Milica Bajić, kompozitor Miroljub Aranđelović – Rasinski, dizajner svetla Srđan Jovanović, lektor Miodrag Ilić; uloge: Jelica Sretenović (Žanka), Milan Caci Mihailović (Tošić, Nušić, putujući glumac), Petar Mihailović (islednik, Aleksandar, Moris)

- Advertisement -