Pank rok bend „Čovek bez sluha“ (ČBS) održaće koncert u klubu Gradskog kulturnog centra u Užicu i promovisati novi album „Stanimo u gard“. Specijalni gosti koncerta biće užička grupa „Hadži prodane duše“.

Koncert je u petak, 15. marta 2019. godine, sa početkom u 21 čas. Cena karte u pretprodaji je 300 a na dan koncerta 400 dinara.

Mostar Sevdah Reunion već punih 20 godina širom sveta izvodi sevdah i sevdalinke. Iza njih je deset studijskih albuma, tri dokumentarna filma o njima, na stotine održanih koncerata na gotovo svim kontinentima i čitav niz nagrada i priznanja za muziku koju izvode. Ubrzo nakon što su osnovali Mostar Sevdah reunion njihova muzika je dospela do Petera Gabriela i Briana Eno-a. Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sevdah Reunion dolaze u Užice uz pojačanje ženskog vokala.

Osnivač benda Dragi Šestić kaže: „Par nedelja nakon završetaka prvih demo snimaka gospodin Eno je stigao u Mostar na sastanak Upravnog odbora Muzičkog centra Pavarotti. Imao sam čast da više od sat vremena razgovaram sa njim o našem projektu gde mi je rekao da mi to dobro radimo i da smo na dobrom putu da ostvarimo originalan zvuk. Snimci su stigli i do Peter Gabriela sa kojim smo se slučajno sreli u Londonu 2005. godine na festivalu Womad kada je pohvalio naš nastup koji je odgledao u celosti. Jedno je sigurno, a to je da su nam ti kratki susreti sa takvim veličinama mnogo značili.“

Ulaznice za ovaj događaj mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 800 dinara u klubu GKC-a, kao i na blagajni GKC-a na sam dan koncerta po ceni od 1.000 dinara.

Koncert će biti održan u Gradskom kulturnom centru u Užicu, u subotu, 16. marta 2019. godine u 21 čas.

 Video: https://www.youtube.com/watch?v=p8TOQ4fRSKk

- Advertisement -