11.3 C
Užice
четвртак, 5 октобра, 2023
Naslovna Ključne reči UŽIČKI HEROJI VELIKOG RATA

Ključna reč: UŽIČKI HEROJI VELIKOG RATA

KRALJEVI, NAUČNICI, UMETNICI U zlatiborskom kraju

Nisu samo brojni znameniti i slavni ljudi potekli sa Zlatibora, znamenite ličnosti istorijske, iz sveta kulture, umetnosti, zabave, rado su posećivale Zlatibor, boravile na ovoj planini koja se uvek nazivala i vazdušnom banjom. I tako je više od sto godina, od dolaska prvih turista.

DRŽAVNI PRAZNIK Dan primirja u Prvom ratu

U Srbiji je danas državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, čiji je simbol cvet, Natalijina ramonda.U Srbiji i svetu praznik se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

DAN SRPSKOG JEDINSTVA Slobode i nacionalne zastave

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u Srbiji i Republici Srpskoj. Na ovaj dan 1918. godine probijen je Solunski front, a praznik se slavi od prošle godine.

Fotografijama i dokumentima protiv zaborava UŽIČKI KRALJEVSKI VAZDUHOPLOVCI

Gotovo čitavo stoleće trebalo je Užičanima da saznaju imena kraljevskih vazduhoplovaca iz ovog kraja. A bilo ih je preko devedeset, kažu istraživači ondašnjeg vremena, a, ti hrabri, ponosni mladići besprekornog ponašanja, zapaženi od svih po smelosti i otmenom stavu, bili su iz Užica, Požege, Bajne Bašte, Ivanjice…

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU Hvala dedi na pobedi!

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i okončale Prvi svetski rat. Ove godine je neradan za sve zaposlene u Srbiji.

Ponedeljak je neradan dan DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar, građani Republike Srbije obeležavaju u ponedeljak.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE