-1 C
Užice
петак, 8 децембра, 2023
Naslovna Ključne reči PORODIČNO NASILJE

Ključna reč: PORODIČNO NASILJE

Ulična akcija ZAUSTAVIMO UBIJANJE ŽENA!

U Srbiji preminula žena na koju je 13. novembra 2023.g., pucao njen vanbračni partner. Ona je ove godine 28 žrtva femicida u Srbiji i deveta koja je ubijena vatrenim oružjem.

NE POSMATRAJ REAGUJ Bez samoubistva muškaraca

Svakog 19. novembra, već 23 godine, obeležava se Međunarodni dan muškaraca. Ove godine, posvećen je mentalnom zdravlju muškaraca i obeležava se pod sloganom „Bez samoubistava muškaraca“.

Udruženje Fenomena: Besplatna pravna pomoć

U saradnji sa pravnicima i advokatima urađen je sajt na kome se nalaze najvažnije informacije i pouke o ostvarivanju prava na besplatnu pranu pomoć, odgovori na pitanja kojoj službi da se obrate u svom gradu... sa posebnim akcentom na ostvarivanje ovog prava za žrtve nasilja u porodici.

Razoružajte Srbiju! Reagujte pre zločina, ne posle!

Danas je ubijena još jedna žena. U Srbiji je od početka godine ubijeno 15 žena i dve maloletne devojčice (od 16 i od 2 godine) u porodično-partnerskom odnosu.

PANDEMIJA DODATNO OTEŽALA POLOŽAJ ŽENA U SRBIJI

U vreme pandemije Kovid - 19 povećan broj slučajeva porodičnog nasilja. Diskriminacija na tržištu rada posebno prisutna nakon povratka sa porodiljskog odsustva i kod samohranih roditelja.

Od početka godine do sada smrtno stradalo 18 žena

Drastično je porastao broj žrtava porodičnog  nasilja, u prva tri i po meseca ove godine u Srbiji čak 18 žena smrtno stradalo od ruke svojih bračnih i vanbračnih partnera, što predstavlja najveći broj žrtava porodičnog nasilja u poslednjoj deceniji.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE